Лекар: Все повече хора ще се лекуват в чужбина

Няма ресурс да се увеличат заплатите в сектора, призна доц. Спасков
8 авг 2019 04:30, Анисия Иванова
15

Все повече българи ще се лекуват в чужбина в следващите години. Това обяви в "Денят ОN AIR" бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков. По думите му с времето е било разрушено доверието на хората в институциите.

Според Спасков потребителската такса, която бе въведена у нас преди години, е целяла да се ограничи посещанията в болниците, които не са били нужни.

"Започна постепенно разрушаване на доверието във всички институции. Затова и броят на лицата, желаещи да се оперират в чужбина, ще нараства", каза той.

Спасков е на мнение, че остойностяването на Здравната каса е политически проблем. Именно поради това парите, с които разполага Касата, са ограничени. Той също така обяви, че за момента няма как да бъдат вдигнати парите на лекарите и медицинските сестри.

"Предложенията, които се правят, трябва да бъдат реалистични. Много малка част от хората се осигуряват допълнително. Не всеки, който отиде в болница има нужда от спешна помощ. Ще изпаднем в състояние, което няма да имаме медицински работници. Нямаме ресурс да увеличим заплатите на сестри и лекари", заяви Спасков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
!!!????? преди 4 години
Да сладкодумко д-р Спасов, обикалящ от студио в студио по телевизиите и пропагандиращ, че ресурса в здравеопазването е малък и налагащото се доплащане от пациента и много, ама много ниското заплащане на докторите.Колко заслужават колегите Ви от Плевен, уморили дете с температура през 21 век? Знаете ли, че пациенти на , които се налага кардио лечение, онко лечение и др. са принудене да продават апартаментите си да платят на "екипа", таксите, консумативите.
10
0
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Преди 30 години всичко беше адекватно, но дойде Демокрацията и всичко отиде в канала! На виновните за това им знаете имената, на тях се сърдете! Няма я България! Това е циганландия!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ПО ЕВНИНО Е ***
8
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Крайно време е да се прекрати финансирането на дейности извършени от частни болници от обществения фонд! Стига вече с тези ботикови болници с договори с НЗОК. Прекратяване на разрешителните за нови болници! Прекратяване на "търговията със здраве". Връщане на финансирането на някои заболявания със скъпо лечение директно от МЗ, които то прехвърли последните години на НЗОК. В момента МЗ прехвърли почти всичките плащания за здраве от обществения фонд, вноските от всички нас, което не е редно!
7
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Крайно време е да се прекрати финансирането на дейности извършени от частни болници от обществения фонд! Стига вече с тези ботикови болници с договори с НЗОК. Прекратяване на разрешителните за нови болници! Прекратяване на "търговията със здраве". Връщане на финансирането на някои заболявания със скъпо лечение директно от МЗ, които то прехвърли последните години на . В момента МЗ прехвърли почти всичките плащания за здраве от обществения фонд, вноските от всички нас, което не е редно!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, да, нямало ресурс! Ама има директори на държавни болници с по 15-20 апартамента с поршета и милиони на влог! За съжаление и вие, докторята, независимо дали сте професори, доценти, или пък други менти /тези с небългарската фамилия от слънчака/ станахте алчни и безскруполни търгаши! Ситуацията долу-горе заприличва на тази в туризма. Отиват да се лекуват в чужбина защото им е по-изгодно и вие дерете от където и както можете! Вякъде четох, че преглед при онзи с поршето струвал 700 кинта!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каквото и да говорите, хората от еън идваме да се лекуваме тук. Навън да чакаш само за час със лекар, дори за дете (неговоря за джи пи) е минимум 3 месеца... така че, успех
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На търговските дружества няма нужда да се дават пари на готово от касата. С парите от нея трябва да разполагат внасящите тези пари.
3
2
 
9
 
! Отговори
ВАШ преди 4 години
Борисов= Берия :Няма живи хора , няма болни !
2
1
 
8
 
! Отговори
Стрелец преди 4 години
А какво да очакваме от неолиберална помийна яма каквато е България.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Именно поради това парите, с които разполага Касата, са ограничени"Вие с неограничени средства ли искате да разполагате?