Чести грешки в грижата за кожата

Не използвате хидратант
29 авг 2019 19:35, Михаела Лазарова
1
Чести грешки в грижата за кожата
Снимка: istock

От голямо значение е грижата за кожата да бъде съобразена със сезона, защото всяко време от годината има своята специфика. През лятото греенето на слънцето е по-силно, съответно по-агресивно е и влиянието на ултравиолетовите лъчи, които увреждат кожата и повишават риска от рак.

Често правим несъзнателни грешки в ежедневната грижа за кожата, особено през лятото, когато трябва да сме много внимателни.

Къде грешите и застрашавате здравето на кожата?

Не носите слънцезащитен крем или го носите неправилно

Една от най-често допусканите грешки е неприлагането на продукти със защитен фактор през лятото, както и през зимата. Протекцията от UV-лъчите е много важна. Затова тя трябва да е съобразена с продължителността на излагане на тяхното влияние. Периодично прилагайте допълнително количество защитен продукт, въпреки че сте го направили преди да се появите на слънце.

Мислите, че гримът ви действа като защитен фактор

Дори на фон дьо тена ви да пише, че съдържа слънцезащитен фактор, това не означава, че защитава кожата ви по същия начин като специализиран продукт. Още по-слаба е защитата ви, ако не повтаряте нанасянето на продукт със защита от UV-лъчи. Не забравяйте, че действието им е временно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Брат Пит преди 4 години
Грижата за кожата между чатала е най-важна при жените....Че да ни е хубаво на нас!