Как да се храните при различни кожни проблеми

Да забавим и появата на бръчки
31 авг 2019 20:55, Михаела Лазарова
1
Как да се храните при различни кожни проблеми
Снимка: istock

Купуваме скъпа козметика, подлагаме се на разкрасяващи процедури, за да се погрижим за здравето и красотата на кожата си. Но забравяме за едно от най-важните неща – начина ни на хранене. Вижте няколко съвета от дерматолози за това как с помощта на храната да повлияете на едни от най-често срещаните кожни проблеми.

Пигментни петна

Образуването на пигментни петна може да е индикатор за витаминен дефицит, и особено на витамин В12. Добавете към менюто си храни от животински произход. Също така е важно да си набавяте и витамини С и Е, антиоксиданти като елагинова киселина, които също подпомагат кожата в борбата с хиперпигментацията. Кожата ще ви благодари, ако хапвате по-често грейпфрути, ананаси, сливи, брюкселско зеле, зеле, люти чушки, спанак и елда.

Ако имате мазна кожа

Знаете ли, че консумацията на храни с висок гликемичен индекс, повишава отделянето на себум? Това кара кожата да лъщи. Специалистите съветват да добавим в менюто си повече храни богати на витамин А, за да регулираме омазняването. Важният витамин се съдържа в манго, моркови, яйчен жълтък, сушени кайсии, спанак, домати, сладки картофи. Също така се опитайте да намалите консумацията на храни с висок гликемичен индекс като обикновени картофи, бял хляб, тестени изделия, сладкиши.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече взехме и диплом за дерматология, браво.Дано по-скоро криминализират забраната да даване на хранителни съвети от хора без специалност.