Пийте кефир при високи кръвна захар и кръвно

Поддържа в добро здраве и храносмилателната система
18 дек 2019 15:07, Михаела Лазарова
10
Пийте кефир при високи кръвна захар и кръвно
Снимка: istock

Той се използва от хиляди години в различни култури, а днес можем да си го приготвим сами или да го купим от близкия супермаркет, биомагазин. Кефир – вкусен, полезен, наричан още тибетската гъба на дълголетието. Ферментиралата млечна напитка се получава след коагулация на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна, които са мощна комбинация от бактерии и дрожди (ако имате непоносимост към млечни продукти, може да консумирате и други видове кефир, които не съдържат лактоза като воден кефир).

Редовната консумация на кефир се грижи за здравето на сърцето, контролира нивата на кръвната захар. Още няколко добри причини да го включите:

За силен имунитет

Кефирът е богат на много съединения и хранителни вещества, сред които биотин, фолиева киселина и пробиотици, важни за укрепването на имунитета и защита на клетките. Тибетската гъба ни осигурява пробиотик, който е специфичен само за нея, наречен Lactobacillus Kefiri. Той заедно с другите полезни бактерии възпрепятства растежа на вредните бактерии и повишава имунитета. Кефирът доставя на организма ни и съединението кефиран, което е неразтворим полизахарид, с доказани антимикробни свойства, намаляващ холестерола и кръвното налягане.

За по-здрави кости

Знаем, че недостигът на калций излага на риск здравето на костите ни. Хубавото е, че кефирът е богат на този важен минерал, както и на биоактивни съединения, които помагат за усвояването на калций от организма, намаляващи костната дегенерация. Не на последно място, тибетската гъба съдържа едно от тях – витамин К2, който подпомага усвояването на калций, плътността и здравината на костите. Не на последно място, тибетската гъба съдържа фосфор, калций, магнезий, витамин D.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментиращите вия сте *** биороботи,нямате си ни най- малка предства какво е кефира и какво кисело мляко,непише глупости излагате се!!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Българско кисело мляко няма вече, за жалост
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се пие тая извара, дето сте снимали отпреде - ние да не сме влюбени мадами?
7
6
 
7
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 4 години
Ний ша пийме кефир ама вий ша ни внесете ли татари, кои да ни го правят и наливат по павурчета и стакани ?
6
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Щях да си купувам, но като разбрах, че е руско кисело мляко, предпочетох нашето!-----Не е руско кисело мляко, руските идьоти нямат такива питиета. Максимум за което им стига акъла е прокиснала хлебна каша (квас) и съвсем ферментирала хлебна каша (самогон).
5
2
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Кефир и квас не пия.Пия боза и айран. В българския език дума кефир не съществува.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако наистина имате проблеми с кръвното, по-добре се консултирайте с лекар
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щях да си купувам, но като разбрах, че е руско кисело мляко, предпочетох нашето!
2
7
 
6
 
! Отговори
язваджия преди 4 години
Пийте! Ама гледайте да сте близо до добра болница.Гарантирано притъпява болката ... и пука язвата.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефир и Тибетска гъба?Кефирът е млечен продукт, който традиционно се произвежда в Россия, Украйна, Белорусия и др. екс-съветски държави."Гъбата" няма нищо общо с продукт, който се произвежда от мляко с изпозване на бактерии!Вярно, че е полезен ако е натурален, НО къде остана българското кисело мляко?