Как най-хигиенично да подсушавате ръцете си?

За да намалите риска от бактерии
4
Как най-хигиенично да подсушавате ръцете си?
Снимка: Istock

В условията на все по-разрастващата се пандемия от коронавирус вече всички разбрахме колко критично важно е да мием ръцете си често и то да го правим прецизно, а не както досега. Необходимо е да мием ръцете си с антибактериален сапун и топла вода, като търкаме всички повърхности на ръцете в продължение на най-малко 20 секунди, за да убием вирусите и бактериите по кожата.

Забравяме обаче, че подсушаването на ръцете е не по-малко важно от самото измиване.

Оставянето на водата върху кожата и изчакването тя да се изпари по естествен начин може и да носи усещане за лъжлива свежест, но всъщност този навик създава условия за размножаване на бактериите, полепване на вируси по водните капки по ръцете и в крайна сметка може да доведе до заразяване. Това важи не само за коронавируса, а за всички познати вируси и патогени.

След измиването на ръцете е жизненоважно да ги подсушите и то по правилния начин, за да намалите до минимум риска от пренасяне на вирусни частици чрез водните капки по кожата към лицето. Това препоръчват лекари от здравния център „Сейнт Джон“ в Провидънс, Санта Моника, Калифорния, цитирани от rd.com. Според тях бактериите се трансферират много лесно чрез водните капки по кожата към лицето, дори след като водата се изпари.

Трите най-разпространени начина за подсушаване на ръцете са чрез сешоар, чрез хавлиена или памучна кърпа или чрез еднократни хартиени салфетки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Малоумен преди 4 години
В условията на "все по нарастваща пандемия" в България е въпрос на живот и смърт Правителството да осигури необходимите тестове за изследване заболеваемостта на населението. Държавата е следвало да стори това досега, но при такъв очевидно *** Министър-Председател това не е сторено. За Израел тамошните държавници сочат, че са необходими дневно по около 3 000 теста, а в БГ дневно правят по 100-200. Налице е държавническа безотговорност от лицето Борисов, която ще доведе до много смърт