5 признака на загуба на слух

Често забравяте, не можете да се концентрирате
1
5 признака на загуба на слух
Снимка: Istock

Загубата на слуха не е характерна само за възрастните хора. Оглушаване или частична загуба на слуха могат да се появят тихо и незабелязано по много и различни причини. Според Световната здравна организация 50% от хората между 13 и 25 години са в риск от развитие на проблеми със слуха и загубата му заради влиянието на страничен шум, най-вече при слушане на силна музика в слушалки.

Кои са тихите скрити признаци на загуба на слуха?

Пищене или жужене в ушите

Появата на различни шумове в ушите винаги има своята причина. Много често пищенето и жуженето са едни от първите признаци на настъпваща загуба на слуха. Когато започнат да се чуват по-натрапчиво означава, че може да е налице увреждане на слуховия нерв. При всеки появил се шум в ушите е необходимо да се посъветвате със специалист по ушни болести, невролог или отоневролог, който да проведе необходимите изследвания на слуха.

Слушането на силна музика в слушалки е една от най-честите причини за дразнения на слуховия нерв и частична загуба на слух.

Загуба на равновесие

Загубата на слуха невинаги е самостоятелно явление. Центровете на равновесието и слуха се намират във вътрешното ухо и поради тази причина при нарушения в тази област е възможно при загуба или увреждане на слуха да се появи и затруднение в пазенето на равновесие.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ушислухвиене на свят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
Предполагам, че много хора са оглушели от празничните бомбички и пиратки. Може и от травми, грип, отит, ототоксични лекарства и тн.