Навици, които увеличават риска от паник атаки

Самотата е пагубна и за физическото здраве
21 май 2020 16:15, Михаела Лазарова
3
Навици, които увеличават риска от паник атаки
Снимка: Istock

Чували ли сте за паник атаките? Това е силно усещане за страх, параноя и тревожност, в комбинация със сърцебиене, стягане на главата, изпотяване и дори затруднения в дишането. Някои хора, които не знаят, че получават такива кризи, бъркат симптомите с инфаркт. Паническите пристъпи са изключително сериозни и някои навици увеличават риска от тяхното проявление. Вижте кои.

Драматизиране на събитията

Когато имаме лоши дни, периоди, напрежението се натрупва. Ако сме по-емоционални личности, тогава всичко ни изглежда много по-страшно, отколкото е. Преувеличаваме проблема, ситуацията, създаваме си несъществуващи сценарии за събития, които не се случват. Това се нарича катастрофизиране, което е погрешно тълкуване на събития или физически усещания като значително по-лошо, отколкото е в действителност. Лошото е, че тези погрешни тълкувания могат да станат причина за отключване на паник атаки.

Шофиране

Ако сте шофьор, знаете че повишеното внимание на пътя, непредвидените ситуации, действат силно стресиращо. Въпреки това, понякога шофиращите се разгневяват за дреболии, влизат в ненужни спорове на пътя. Всичко това може да ви накара да се почувствате по-напрегнати и да отключи паник атака.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Един от най вредните и да слушате новините, гледате Манекена на Генералски униформи и вярвате на Боко!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука имам един комшия има около 20 декара разни зеленчуци и лекува успешно паник атаки!Като влязат с нивите в 7 сутринта и излизат вечерта, всички работници са добре и нямат никакви паник атаки! Дава 8 - ми номер мотика и ти минават всякакви модерни глупости изсмукани от пръстите на капризните, наркоманите и всякакви калпазани!