6 храни, които да консумирате при разширени вени

Хапвайте спанак
11 юни 2020 13:36, Михаела Лазарова
3
6 храни, които да консумирате при разширени вени
Снимка: Istock

Всеки здравословен проблем изисква от нас повишено внимание, когато става въпрос за храната, която консумираме. Разширените вени не са изключение. Както има храни, които е добре да избягвате, за да не влошите неразположенията (като пакетирани храни, алкохол, колбаси, пушени меса, много солени храни, пикантни подправки, тестени и захарни изделия и други), така има и такива, които са полезни за здравето на кръвоносните съдове. Вижте освен риба, кресон и цитрусови плодове, какво е добре да добавите към ежедневното си меню.

Семена от чиа

Малките семенца са суперхрана за вашето тяло и вени. Те ще ви осигурят достатъчно фибри, както и омега-3 мастни киселини, за които се смята, че помагат за подобряване на здравето на кръвоносните съдове. Семена от чиа може да добавяте към смутита, салати, десерти, кисело мляко и т.н.

Горски плодове

Също суперхрана, която ни осигурява антиоксиданти, спомагащи за намаляване на възпалението и укрепване на вените. Вкусните плодове имат малко захар и калории, а особено сините боровинки са чудесни източници на антиоксиданти, като витамини С и Е.

Елдата съдържа рутин, който е мощен антиоксидант и за него се смята, че спомага за подобряване на кръвообращението. Полезен е за здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Също така, елдата е растителен източник на протеини, но ще ви осигури и добри количества фибри.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хапваме а нещо за ядене
1
0
 
5
 
! Отговори
9 преди 3 години
Спорт до дупка. Докато мазнината не почне да тече от джобовете. И няма да има разширени каквото и да е. Те не се махат с ядене а с глад.