Малки трикове, с които да не пълнеете след 30

Подбирайте правилната закуска
11 юни 2020 22:29, Михаела Лазарова
3
Малки трикове, с които да не пълнеете след 30
Снимка: Istock

Ако има нещо, което със сигурност забелязваме с напредването на възрастта, освен появата на бръчки, то това е забавянето на метаболизма. Ако на 20 можехме да хапваме любимите храни и да сме в чудесна форма, след 30, изкушенията като шоколад, понички, пица и т.н. определено вредят на фигурата ни. Научно доказано е, че след 30-годишна възраст метаболизмът става по-бавен. Как да намалим риска от напълняване? Кое освен редовната спортна активност и драстичното намаляване на захарта, може да е в наша полза?

Не гладувайте. За да може тялото ви да изгаря ефективно калории, не бива да пропускате хранене. Имате няколко малки хранения, вместо 1-2 по-обилни.

Не пропускайте протеините, особено тези на закуска, като яйца, фъстъчено масло, за обяд или вечеря хапвайте риба, меса, които са по-леки.

Без изкуствени подсладители. Според някои проучвания, изкуствените подсладители могат да повишат желанието ни за храна и особено за сладкиши. Така че избягвайте диетичните напитки и храни, безалкохолните с подсладители.

Заменете някои мазнини с кокосово масло. Кокосовото масло е с високо съдържание на мазнини, наречени средноверижни триглицериди, които се метаболизират по различен начин от другите мазнини. Според проучвания, редовната консумация на кокосово масло може да засили метаболизма, като същевременно приемате по-малко калории. Тук можете да видите няколко рецепти с кокосово масло.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Дано никой не се върже на тези катастрофалн грешни съвети, дадени на сергията на една самопрокламирала се "специалистка по анaлeн секc" - Миxaeла Едикоя си. Едва ли има нещо по-катастрофално за метаболизма, фигурата и общото здраве, от "хапването на малки порции начесто"! При всяко хапване на каквото и да е, в рамките на секунди панкреаса изстрелва инсулин, чието често отделяне причинява инсулинова резистентност, оттам наднормено тегло, диабет, високо кръвно и т.н. картина на метаболитен синдром
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трик: не яжте.