6 начина да свиете порите на кожата

Използвайте база за грим за свиване на порите
2
6 начина да свиете порите на кожата
Снимка: Istock

Разширени пори – проблем, който може да доведе до сериозни увреждания на кожата. Разширените пори са основа за поява на акне, повишена секреция на себум, поява на петна и вдлъбнатини – все несъвършенства, които не бихте желали по кожата на лицето си. Свиването на порите е важно, защото така се намалява стареенето на клетките, тенът се изравнява, текстурата на кожата се подобрява и се връща нейното сияние без излишно лъщене.

Как да свиете порите на кожата?

Мийте лицето редовно и старателно

Измиването на кожата всеки ден по два пъти е съществена стъпка по пътя на свиване на порите. Важно е да изберете подходящи продукти за вашия тип кожа. За по-добро и дълбоко почистване можете да се обърнете и към уреди за почистване, снабдени с нежни четчици за по-качествено втриване на измиващите продукти за вашата кожа. Важно е да изберете нежни, а не твърде агресивни уреди за почистване, ако сте решили да ги включите в рутината си за красота.

Ексфолирайте два пъти седмично

Ексфолирането е съществен момент от навиците за здрава кожа. То също не трябва да се случва прекалено агресивно и увреждащо спрямо кожата. Изберете ексфолиращи продукти с нежни химически вещества, които да не дразнят и разраняват кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Тва нещо като да свиеш цигарка, а ?!