10 храни, с които да повишите имунитета си

Хапвайте бадеми
2
10 храни, с които да повишите имунитета си
Снимка: Istock

Знаем че, за да бъдем в добро здраве, трябва да се храним здравословно. Това означава да добавим към всекидневното си меню, ценни храни, които подсилват имунитета ни. Вижте 10, които ще ви помогнат да се чувствате и бъдете здрави и енергични.

Бъз – богат на антиоксиданти и витамини. Не само засилва имунната система, но и намалява възпалението, подобрява здравето на сърцето.

Гъби шийтаке – те са особено богати на жизненоважни хранителни вещества и витамини, сред които витамини В, С, D, цинк, желязо, фосфор. Консумацията им ще ви осигури и незаменими аминокиселини. Повече за тези вкусни и полезни гъби вижте тук.

Акай бери – са малки плодове с високо съдържание на антоцианини, които са мощни антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес и повишаващи имунитета.

Сладки картофи – подходящи и за диета, сладките картофи са вкусни и чудесна храна за подсилване на имунната система. Те съдържат фибри, витамин А и бета каротин, които също са важни за здравето н сърцето, зъбите, кожата и очите.

Червени чушки – изключително богати на важния за имунитета витамин С, но са и невероятен източник на бета каротин.

Броколи – подсилете имунната си система с вкусните зеленчуци, които ще ви осигурят витамини А, С и Е, антиоксиданти и много фибри. Освен това имат и малко калории.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На зла и опака жена - нищо не й се повишава, на каквато й диета да е си остава чудовище...