Билки, които топят корема

Добавете ги към менюто си
17 окт 2020 18:47, Михаела Лазарова
17
Билки, които топят корема
Снимка: Istock

Коремните мазнини са упорити за сваляне, а поддържането им във времето може да доведе до диабет, проблеми с черния дроб и забременяване, високо кръвно налягане, сърдечни болести. Когато искаме да се разделим с тях, трябва да спортуваме редовно, да спазваме здравословна диета и да добавим някои билки към менюто си. Кои ще ви помогнат да редуцирате коремните мазнини, вижте в следващите редове.

Чай от хибискус

С рубинен цвят и приятен вкус, чаят от хибискус е нашият помощник в топенето на мастните натрупвания в областта на корема. Билката има и диуретични свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на подуване на корема и също така помага за разбиване на складираните мазнини.

Босилек

Чудесна билка, която също ни помага да се разделим с коремчето, тъй като има способността да понижава хормона на стрес кортизол. Когато кортизолът е висок, тогава трупаме излишни килограми, особено в областта на корема. Ето защо добавете към менюто си босилек.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: диетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
Едната билка се кава "коремна" , а другата "преса" ! И така дене след ден , чай след чай ...За сведение на спорещите :От изсушените цветове на дървото hibiscus syriacus (хибискус сириакус) , известно в Б-я като Сирийска (Дървовидна) роза (ружа) се приготвя чаят каркаде .От подвидът Хибискус каркаде също се прави чай , но от листата и това е разпространено най-вече в Южна Корея.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хибискусът е това, което се продава под името каркаде. Великолепен е студеният, леден чай през лятото, но и горещ не е лош! Нямате нужда от подслаждане!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До.8 бях готвач в поделение 44100 Копривщица. Имахме един толуп толупи се казваха тези които са взети за наборна служба през месец март. Мюсолманин беше ***... но плюеше всяка сутрин в казана с кашата.... чай със сухари и сирене. Пуляка... май тека му викаха. Ако си ял от тази каша разбирам защо си отслабнал....
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взводният викаше:"Ще тичате на физарядка, така че да засмуче потника отзад като прахосмукачка"Не знам от каква билка беше после чая на закуска ,но много се отслабваше.Не казваха, мамка им и диетолози казармени
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чай от секвоеви иглички.Брани на 29 февруари в снежна буря при пълнолуние.Най-сигурно е ако берача е пълен отличник от СМГ и е рижав.Плам пламти, котел бълбукай.....
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да и чай от стрит менискус. Глупости, глупости....
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Движение.Минимум въглехидрати на вечеря.Джинджифилов чай е много добър.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За билки топящи мозъка, попитайте ГЕРБ
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билките бягане, колоездене и плуване дават чудесен резултат
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 Апропо , на български хибискуса се казва сирийска роза !
1
3
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ти, каквато си дундуреста, бая чай от хибискус трябва да пиеш. Апропо, незнам откъде си преписвала, но хибискус на български се казва Каркаде.