Лесни упражнения, изгарящи много калории

Кои са тренировките, с които можете да ги изгорите?
3
Лесни упражнения, изгарящи много калории
Снимка: Istock

Тежките и интензивни упражнения не са за всеки. Ако чувствате, че не ви е добре от прекомерното натоварване, трябва да знаете, че има и други тренировки, които на пръв поглед изглеждат лесни и не толкова ефективни, но всъщност при тях се изгарят завидно количество калории.

Погрешно е схващането, че колкото по-трудна и тежка е тренировката, толкова повече калории се изгарят. Не е задължително да предизвиквате тялото си на максимум, за да изгорите мазнините, които искате.

Всъщност, колкото по-продължителна е интензивността, толкова повече калории са необходими за осигуряването на енергия. При тежките силови анаеробни упражнения работата на мускулите е твърде трудна и е невъзможно да издържат дълго време. При по-леките тренировки дълготрайността е по-голяма и се изгарят наистина добро количество калории.

Тренировки с по-ниска интензивност могат да продължат между 30, 45 минути до 1 час, което ги прави много ефективни и приятни.

Кои са тренировките, с които можете да изгорите голямо количество калории въпреки по-ниския интензитет?

Ходене

Ходенето е чудесно. То е един спокоен начин да се движите без излишни рискове от травми, но изгаряйки калории. Може да не звучи като тренировка, но ходенето всъщност е точно това. За да направите тази тренировка още по-ефективна, забързайте темпото, редувайте бавно и бързо темпо, включете изкачване на наклон или хълм. Всичко това добавя още и още резултати в изгарянето на калории.

Каране на колело

Тази приятна тренировка може да се провежда в продължение на часове, стига да имате енергия и воля за това. Подобно на ходенето имате свободата да редувате бързо и бавно темпо, да изкачвате наклони, за да направите тренировката по-трудна и да изгорите повече калории. Карането на колело е приятно и успокояващо занимание, особено ако го правите сред природата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
За 5 минути колко калории можеш да изразходваш?