6 причини да хапвате всеки ден овесени ядки

Ще се чувствате сити задълго
15 яну 2021 19:40, Михаела Лазарова
8
6 причини да хапвате всеки ден овесени ядки
Снимка: Istock

Овесените ядки са храна с невероятни свойства и ползи за здравето. Те са изпълнени с полезни растителни протеини, мазнини и здравословни въглехидрати. Ако ги консумирате всеки ден, в тялото ви ще настъпят някои страхотни промени. Ето какви.

Ще почувствате полезните свойства на антиоксидантите в тях

Овесените ядки са суперхрана, защото съдържат полезни антиоксиданти в големи количества. В овесените ядки се намират 20 уникални полифенола, които имат свойството да намаляват възпаленията в тялото, да понижават риска от рак, да се борят с оксидативния стрес и да подобряват работата на сърдечносъдовата система.

Ще се заредите с важни хранителни вещества

Според проучване от 2012 година, цитирано от thelist.com, овесените ядки са прекрасен източник на здравословни растителни протеини. Само в една малка порция овесени ядки се съдържат важни протеини, бавноразградими въглехидрати, желязо и витамини от група В. Всички те допринасят за подобряване на сърдечносъдовата функция, понижават холестерола, контролират кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
От др. учени преди 3 години
Добре написано, но утре пък ще излязат 6 причини , да не консумира....
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 3и 5 до ЩерюПърди се в началото, докато организмът се напасне. Аритмия не ми се е случвала, брат ми е лекар, под негов контрол съм. Задължително е да се изхвърлят от менюто всякакви пакетирани ***, сладки и солени. Ям мед и шоколад, не черен, че не ми харесва. Пържени картовки веднъж, макс два пъти месечно.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След това си върнах старите навици и за 1 година станах 110. Реших, че здравето е преди всичко и минах на всеки ден закуска овес, обяд и вечеря готвено, печено на фурна и т.н. но внимавам с количеството и след 20.00 освен вода, но друго. В момента съм 85 кила и играя футбол наравно със синовете си. Преди основно гледах. Та овесените ядки действително вършат чудеса, само да им свикнеш. И някакъв режим.
4
8
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Да, но да се знае, че повече се пърдди и сърцето прави серии от аритмии от многото фибри в стомаха...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко години ми направиха диета. Три хранения през деня, закуска и обяд овесени ядки с плодове и семена, както и кисело мляко, на вечеря месо с гарнитура. Алкохолът ми бе ограничен до чаша вино или 330 мл бира на ден. За точно 3 месеца от 118 кг станах 90. Жизнен, енергичен, здрав.
2
3
 
2
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Що да цъкаме на аз жената. Да трупаме трафик ли се мухъли?
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7-*** причина: Падате си по фуражо!А на оня сайт няма да цъкна, въпреки, че сте се писали големи "гяволе"