4 ползи за здравето от консумацията на тофу

Тофу може да намали риска от рак на гърдата
28 фев 2021 22:40, Михаела Лазарова
4
4 ползи за здравето от консумацията на тофу
Снимка: Istock

Тофу от векове е един от основните източници на протеин в Азия и редица азиатски култури. То стана популярно през последните десетилетия и в западните страни заради добрите си заместителни качества по отношение на месото. Тофу е предпочитан продукт сред вегетарианците, но и сред все повече разнообразно хранещи се хора, защото има немалко ползи за здравето.

Тофу се добива чрез варене на соя до получаване на млечноподобна течност. След това се добавят различни коагуланти, като калциев сулфат за получаване на подобна на извара смес, пише thehealthy.com. След като ферментира, тофу се пресова и оформя на кубчета, подобно на сирене.

Какви са основните ползи за здравето от тофу?

Тофу е добра опция за отслабване

В тофуто се съдържат много малко калории и мазнини. В една чаша тофу се съдържат приблизително:

  • 94 калории;
  • 5,9 г мазнини;
  • 0 г холестерол;
  • 2,3 г въглехидрати;
  • 0,4 г диетични фибри
  • 8,7 г натрий.

Тофу е много богато на растителен протеин. Соята е един такъв прекрасен източник на протеини, заради което е предпочитана от вегетарианци и вегани. Количеството аминокиселини в тофу може да конкурира месото, яйцата, млечните продукти.

Антиоксиданти

Тофу съдържа ценни антиоксиданти, които се борят с възпалението, подобряват сърдечносъдовата функция, намаляват риска от диабет.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


4
Още по темата: сиренедиабеттофу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Соята е алерген. Опитвам се да я избягвам, но в почти всичко я бутат.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ял съм тофу. Предпочитам екскременти - по-вкусни са!
Купувам си редовно хумус.
Много по-вкусно и диетично от тофу!
Богато на протеини и почти никакви мазнини, сол и захар! Чиста мускулна маса!