5 тренировки, които не изгарят много калории

Упражненията за коремни мускули
6
5 тренировки, които не изгарят много калории
Снимка: Istock

Тренировките са важна част от поддържането на стройна и стегната фигура. С тяхна помощ забързваме метаболизма си, изграждаме добра мускулна маса, която да ни позволява да се храним с повече полезни калории, а не да гладуваме, чакайки резултати в отслабването. Физическата активност е неразривна част от отслабването и елиминирането на излишната мастна тъкан.

Повечето хора искат бързи резултати, затова и предпочитат тренировки, които изгарят повече калории за по-малко време. Високоинтензивните интервални тренировки са такъв тип активност, която обещава висок разход на енергия за кратък период от време, при който се горят много калории.

Съществува голямо разнообразие от тренировки, с които да поддържате форма и да изгаряте повече калории. Някои от тях обаче не изгарят чак толкова много калории, колкото очаквате, въпреки че наблягате на тях редовно. Това не прави тези тренировки излишни или безсмислени. При тях изгарянето на калории не е водещо. При някои има отложен ефект на изгаряне на калориите.

Кои са тренировките, които не изгарят много калории при изпълнението им?

Вдигане на тежести

Почти всеки, който се опитва да отслабне и да вкара фигурата си в норма, прибягва до фитнеса. В залата има уреди, които предимно разчитат на тежест и съпротивление, с които да се провокира растеж на мускула. При вдигане на тежести и силови упражнения обаче не се изгарят много калории. Изгарянето на калории при работа на мускула зависи от това колко тежи човек. Колкото по-тежък е, толкова повече калории изгаря при работа с тежести, съпротивление или собствено тегло.

Защо тогава да се мъчите във фитнеса, ако няма смисъл?

Разбира се, че има смисъл. Въпреки че в момента на тренировката тялото не изгаря толкова много калории, трупането на мускулна маса прави това впоследствие. Колкото по-стегнато е тялото ви, колкото повече мускулна маса трупате и колкото по-обемни са мускулите ви, толкова повече калории горят самите те в спокойно състояние. По този начин се въздейства върху фигурата и изгарянето на мазнини.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: спортдиетакалории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В Бг е пълно с халюцинатори, които нямат грам спортна култура и теория.Която е толкова важна, колкото програмите и анаболите,които пият. Защото един ден ще спрат със спорта и тогава стават торба с туй онуй и като че ли никога не са тренирали.
2
2
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БЛАГОДАРЯ
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията е писана от човек, който некомпетентен в качеството си на писател, некомпетен е в възможността си да събира информация, както и да я представи в добре структуриран начин, следващ поне някаква логика, а не да се отдава на всекидневни разговорни похвати, които е научил в детската градниа.