5 полезни храни за красива кожа

Пийте кефир
20 ное 2021 09:51, Михаела Лазарова
2
5 полезни храни за красива кожа
Снимка: Istock

Красивата и здрава кожа не е въпрос само на генетика, но и на начин на хранене, ежедневни грижи. Има редица храни, които ни помагат да изглеждаме добре. Те са важна част от нашето ежедневно меню, но обичаме и да си приготвяме разкрасяващи грижи с тях. Вижте кои 5 продукта се грижат за кожата не само като маски, но и отвътре навън.

Мед

Суровият мед е известен със своите антибактериални свойства, за които се смята, че се борят с акнето и псориазиса. Освен това медът хидратира кожата, стяга я, но разбира се важно условие е той да бъде качествен продукт. Медът от манука например е сочен за един от най-добрите видове мед за красива и здрава кожа.

Кефир

Много полезен за чревното здраве, кефирът има редица ползи и за здравето и красотата на кожата. Доброто храносмилане е в основата на това да имаме красива кожа. Той успокоява сухата кожа, намалява видимите признаци на умора, насърчава синтеза на колаген и хиалуронова киселина, намалява вредите, които стресът нанася. Кефирът спомага и за намаляване на петната по кожата, балансира нивата на pH. Ето защо не само го консумирайте като напитка, но може да го направите и част от вашите домашни маски за лице.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: медкефиркожа без бръки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Кефир преди 2 години
Мляко от моркови.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мише ти ли пак пишеш такива глупости? Веднага познах преписаното от аз жената