Как 10 000 крачки на ден ни помагат да се чувстваме по-добре?

Качеството на съня се подобрява
18
Как 10 000 крачки на ден ни помагат да се чувстваме по-добре?
Снимка: Istock

Животът ни става все по-динамичен. Оправдаваме се с много задължения, за да не се храним по-здравословно или да спортуваме. От друга страна забравяме, че ходенето пеш, из природата или на пътеката във фитнеса е най-лесният начин да си осигурим физическа активност. Какво ще кажете за предизвикателството 10 000 крачки на ден?

За някои от вас това е лесно постижимо и вероятно дори минавате тази бройка. За други може да е любопитно да предизвикат себе си, започвайки например с 5 000 или 6 000 крачки на ден, а модерните мобилни устройства ще следят и ще ви известяват, когато достигнете тази бройка.

Какво се променя, когато извървявате 10 000 крачки на ден?

Ще свалите някой друг излишен килограм

Ходенето ни помага да изгорим част от излишните мазнини, спомага за подобряване на метаболизма, функцията на лимфната система. Изминавайки по 10 000 крачки на ден или дори малко повече, определено ще намалите и задържането на водно тегло. Но разбира се, това не означава, че след като сте ги изминали трябва да се наградите с пица, картофи, сладкиши. Отслабването ще бъде налице, ако към ходенето добавите и здравословен избор на храни и напитки.

Повишаване на енергийните нива

Много хора отказват да спортуват преди или след края на работния ден, тъй като се чувстват уморени. Но когато нивото ви на физическа активност е равномерно разпределено през деня, е по-вероятно да получите дневната си доза физическа активност, без тя да ви претоварва. Може да правите кратки разходки по време на обедната почивка, да се раздвижвате през целия работен ден с по няколко крачки в офиса, да ползвате стълбите вместо асансьора.

Така без да се усетите, трупате крачки за деня, нивото на енергия е по-високо, а дори и след работа да сте уморени, леката физическа активност като ходенето пеш ще ви ободри.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е вярно, тъй като Кунчев каза,че щяло да има много тромбози много сърдечни заболявания
15
2
 
4
 
! Отговори
Road Runner преди 2 години
Като ги плеснат тези 10000 крачки дават ли си сметка колко е?Това са около седем километра. Всеки ден.
14
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ако вземеш и мотиката ше отслабнеш :)))
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз правя между 7-15 000 крачки всеки ден от години. Не съм слаба, но определено когато човек е активен се чувства по-добре.
12
0
 
11
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
На 25.12.2020 ме повали ишиас.Бях 186см/110 кг.И от началото на година реших да свалям килограми.Зарязах колата и почнах да вървя по 10км всеки ден.Паркирвам си камиона и 2-3 часа обикалям.Ограничих и някой храни,спрях лимонадата ударно и минах на вода и така на 25.12.2021 бях 95 кила.Купих си едно колело скоро и си обикалям с него.Като се затопли времето пак почвам да вървя
11
3
 
1
 
! Отговори
До Галилео Галилей преди 2 години
Мазохист ли си, че обичаш да те мразят всички? Не си нормален човек.. Пази Боже от такава *** като теб.
10
1
 
1
 
! Отговори
*** преди 2 години
Т Ъ П О М Е Р
9
0
 
5
 
! Отговори
акселерометър преди 2 години
В новите модели 5G смартфони, освен крачкомер ще има и ***, който ще ви показва всяка вечер, колко простотии сте прочели(или написали) в нетя.
8
6
 
5
 
! Отговори
Няма нито ЕДНО преди 2 години
научно изследване, което да подкрепя тази идиотия :) Движението е прекрано и задължително нещо, но няма разлика дали ще направиш 9 800 крачки или 10 500 крачки :) Дори наскоро имаше НАУЧНО изледване, че 3 пъти на седмица по един час физически упражнения имат повече добавена стойност от 10К стъпки.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият личен лекар казваше на дядо ми - човече само движение, то е здраве и спасение! И така, дядо до 86-годишнината си, се движеше, ама накрая се залежа, не искаше да става , да се движи, и лежа 5 месеца и почина, не дочака 87-мата си годишнина.
6
13
 
15
 
! Отговори
Галилео Галилей преди 2 години
Чел съм всякакви пpocтoтии от форума на анонимните алкохолици, ***, антиваксърите и тpoловете на ГЕРБ. Първо - тичането износвало сърцето и изтърквало ставите. Второ, силовите тренировки били вредни. Трето, яденето на захарни изделия и осолени храни било полезно за здравето. Четвърто, редовното поркане било полезно. Пето, преяждането било полезно, а дебелите хора били здрави. И сега - ваксините са бъркочи на илюминатите, плод на световна конспирация между Русия, Китай, САЩ, Европа.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се движим сърцето работи много по-ползотворно, изтласква по-свободно кръвта и достига до всички части. Като се обездвижваме, кръвообращението се забавя, кръвта се съсирва, започват запушвания и айде - инфаркт, инсулт...
4
4
 
9
 
! Отговори
До фелдшер преди 2 години
Така е. Дебелите освен това се изморяват и задъхват, което натоварва сърцето им. Първо отслабване, после ходене. Бил съм и дебел и слаб.
3
4
 
10
 
! Отговори
Фелдшер преди 2 години
Като селски фелдшер, препоръчвам на по-пълните хора да не се движат повече от 3 часа пеша на ден, защото рискуват да си разбият коленете и ставите. А за мегаедрите хора - над 100 кг., желателно е да правят не повече от 2 часа разходки на ден, защото рискуват да си изхабят цялата опорно-двигателна система. Не ги слушайте уж големите медицински корифеи, че движението е здраве, да, то е здраве, но на слаботелесните хора, за по-едрите трябва мааалко синхрон.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз изминавам повече от 10 хиляди крачки само където километража на колата не ги отчита!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В джип си е най- добре.