Първи случай на остър хепатит с неизвестен произход в Румъния

5-годишно дете е хоспитализирано на 4 април
26 апр 2022 11:33, Петя Славова
41
Първи случай на остър хепатит с неизвестен произход в Румъния
Снимка: БГНЕС

В Румъния е регистриран първи случай на остър хепатит с неизвестен произход. Това съобщи Радио Румъния.

Още по темата


Случаят се отнася до петгодишно момиченце от покрайнините на Букурещ, което е било хоспитализирано на 4 април. Според румънското министерство на здравеопазването пациентът няма активна вирусна инфекция и няма признаци на автоимунно заболяване, предава БГНЕС.

Детето не е било в чужбина и няма епидемиологична връзка с друг случай, известен на европейския офис на Световната здравна организация (СЗО).

Досега СЗО Европа е съобщила за 169 случая на тежък хепатит с неизвестна етиология (не са идентифицирани известни хепатитни вируси) при деца на възраст между един месец и 16 години в 12 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: хепатитСЗО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постковид при НЕВАКСИНИРАНИ деца. На това се дължи.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този хепатит се появи преди ваксините, а и само малка част от по-големите деца с този хепатит са ваксинирани, но *** едно си знаят, едно си баят - ваксините.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не е неизвестен причинителя, американците писаха че е адено вирус, я сега да видим дали нямаше едни вакси за ковид с аденовируси и дали от тая чорба не се пръкна нещо ново, което да не действана на възрастните, но да е пагубно за децата, щото бая експеримент се проведе над човечестното
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този хепатит с неизвестен произход се появи заедно с коронавируса и като събереш две и две веднага става ясно, че причината е в коронавируса.
29
3
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Свържете 2 и 2 и ще прумеете, че единственият начин това да се случи е, чрез детските ваксини. В някои пратки има явно някокви агенти, които след инжектиране на което дете попадне в момента, причиняват това. Иначе, просто няма как такива токсини да попаднат в организма на дете и да увредят така черния му дроб. Хора, пазете си децата!...
28
3
 
13
 
! Отговори
Биолаборатория ВМА преди 2 години
Какви ЕКСПЕРИМЕНТИ с български войници ще прави ПЕНТАГОНА в България?Цанов НАПРЕД и НАГОРЕКаква е историята на ЦРУ и САЩ с биологичните експерименти досега и защо трагедии са били признати едва десетилетия по-късно? Какво показва разследването на Диляна Гайтанджиева за биолабораторията в Грузия и какви щети търпят местните. Възможно ли е да се разработва биологично оръжие под предтекст, че се правят тестове в името на здравето на български войници? https://youtube/watch?v=Kr1_YIFSHlE
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой нали прогнозира нова пандемия? Ей, на, пуснаха я3
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който му е интересно може да изгледа речта на покойният Муамар Кадафи и по специално частта за вирусите и тяхното създаване и разпространение,същата е произнесена на 24.09.2009 година пред 64 сесия на ООН.При добро желание всеки може да я намери в мрежата!
25
3
 
16
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Понеже видях, че цензорите са ми изтрили поста, пак ще го поставя!''Неизвестният произход'' тррябва да се търси из г.в.дарските ''изследователски'' центрове в украйна, грузия, Армения и останалите бивши съветски републики!
24
2
 
11
 
! Отговори
Само Искам да Кажа преди 2 години
помните ли, Тифани Доувър - 30годишната медицинска сестра от Тенеси, една от първите дето получи ковид-ваксинация и за това го даваха на живо по телевизиите и беше хит в Интернет, защото припадна в ефир малко след това! ами не, че мога да го потвърдя, но се говори, че е почината!
23
3
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 18 - ще ти отговоря вместо 14 - блостта е ХЕПАтит, с думи прости - засяга се черния дроб. А от какво може да бъде засегнат той у 5 годишно дете - от токсини. Какво мислиш, че има в чудодейната отвара с която боцкат??
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния съсед на Украйна,да се готвят следващите Унгария,Полша,Русия и другите по малки реципиенти които трябва да приемат поредното 'творение' на нечии болни мозъци!
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаборатории има. Развили са ги на базата на бившите "санитерно епидемиологични станции" от соца каквито и ние имахме. От американците е ЗАКУПЕН целият им наличен материал от възникнали локални масови инфекции по дом, животни дивеч и при хора въпреки че материалите не са били иззети по американските стандарти(пак са им харесали). От там нататък американците започват "усъвършенстването им"
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО нали знаете, че е частна собственост. Какво очаквахте?
19
6
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 2 години
"не само няма връзка, ами изобщо няма такива лаборатории, освен в главите на пълни чу-кун-дури като тебе, които вярват само на руски фалшиви новини, на които никой нормален човек не би повярвал" НАчи това много ми хареса, особенно на фона на изказването на В.Нуланд пред Конгреса на САЩ, притеснена от възможното залавяне на лабораториите! Не съм очаквал, такива обиди към нея и Конгреса на САЩ - как беше чукундури, ненормални... Отиде надника!
18
1
 
16
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
То Виктория Нюланд си призна, ама ти не, та не.
17
1
 
6
 
! Отговори
До Вуйчо Ваньо преди 2 години
Остави го Витанов - той сега се занимава с изчисления за СВО в Окрайната. И от война разбира, не само от математика и болести. И в *** да го затвориш...
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как неизвестен бре тия биолабораторий дето ги откриха при Зеленски в Украйна как ви се виждат пуснал е заразата гада
15
3
 
11
 
! Отговори
АХА, преди 2 години
произходът му според мен си е съвсем извстен, ама не им отърва да го кажат. И това са украинските бежанци, които, както се оказа, не спазват никакви ваксинационни стандарти за децата. Незивестен бил произхода, вие ли се *** ила нас правите на такива.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали има някаква връзка с демократичните лабораторий на САЩ в Окраината? Само питам! Че то и с Ковида беше така - Ухан, ама спонсорирано от САЩ!