3 трика за по-бели зъби

Вижте как да избелите зъбите си у дома
31 май 2022 22:45, Михаела Лазарова
16
3 трика за по-бели зъби
Снимка: Istock

Белотата на зъбите е нещо, което всеки желае. Белите зъби и красивата усмивка са мечта, която съвсем не е непостижима. И не са нужни много средства, за да избелите зъбите си. Можете да го направите и у дома с подходящите средства. На пазара има много пасти за избелване на зъбите, но не винаги се забелязва ефект. Процедурите за избелване пък не са евтини и не всеки може да си ги позволи.

Как да избелите зъбите си у дома?

Тъй като повечето избелващи продукти за зъби съдържат карбамиден пероксид, който се разпада до водороден пероксид (който е и основният избелващ агент), можете да използвате именно него за тази цел. Други продукти от природата, които имат избелващо действие са ябълковият оцет, кокосовото масло и содата за хляб.

Избелваща паста с водороден пероксид и сода за хляб

Домашна паста със сода за хляб и водороден пероксид може да помогне да избелите зъбите си бързо и лесно. Содата за хляб в комбинация с вода освобождава свободни радикали, които разграждат молекулите, причинители на петна и оцветяване по емайла на зъбите.

Смесете малко сода с малко водороден пероксид в съотношение 1 към 2. Разбъркайте добре и оставете да престои около минута-две преди да измиете зъбите. Втрийте пастата в зъбите с четка и изчакайте още около 1 минута преди да изплакнете. Много е важно да изплакнете добре устата, за да не останат никакви следи от двете съставки в устната кухина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.