Плодове за стегната кожа на лицето

Може да ги прилагаме и като маски на лицето
25 юни 2022 13:34, Михаела Лазарова
1
Плодове за стегната кожа на лицето
Снимка: Istock

Добре известно ни е, че ако искаме с напредването на възрастта, кожата ни да бъде красива и здрава, във всекидневното ни меню е важно да присъстват свежи плодове. Те ни осигуряват много важни хранителни елементи, които благоприятстват състоянието на кожата. Освен за консумация, пресните плодове са и освежаваща грижа за кожата на лицето ни. Обичаме да си приготвяме с тях домашни маски за лице.

Вижте 5 плода, които добавят повече блясък върху кожата ни, и които може да приложите като маски.

Нар

Сладкият и вкусен нар е богат на витамин С, който помага за обновяването на колагена в кожата, благодарение на който тя е по-стегната, гладка. Хубавото е, че нар можем да консумираме почти през цялата година. Освен това, пресният сок от него, комбиниран с кисело мляко, зелен чай и мед, е чудесна домашна маска за лице, действаща освежаващо и подмладяващо.

Папая

Чудесен плод за нашата добра форма, добро храносмилане, но и за здравето и красотата на кожата ни. Не пропускайте да я добавите към менюто си. Също така, плодът съдържа алфа-хидрокси киселина, която често влиза в състава на козметични продукти, предназначени за подобряване състоянието на кожата. Папаята е богата и на ензими, за които се смята, че спомагат за намаляване на възпалението, елиминирането на мъртвите кожни клетки. Тук може да видите чудесна идея за домашна маска за лице с папая.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари