Как бакучиол подмладява кожата?

Изравнява тена на кожата
5
Как бакучиол подмладява кожата?
Снимка: Istock

В грижата за здравето и красотата на кожата на лицето има редица съставки, за които знаем, че могат да забавят процесите на стареене. Ретинолът е една от тези добре познати ни съставки, за която е известно, че действа не само за справянето с бръчките, но и с акнето и пигментните петна. Въпреки че е невероятно ефективен, ретинолът може да предизвика дразнения върху кожата, като зачервяване, сухота, лющене и повишена чувствителност.

Добрата новина е, че има алтернатива на ретинола и тя се нарича бакучиол. Някои дами предпочитат кремовете, лосионите и серумите обогатени с него, вместо с ретинол, тъй като не предизвиква неразположения.

Бакучиолът е добър избор, когато искаме кожата ни да е по-стегната, сияйна, еластична. Също така се смята, че не повишава чувствителността към слънцето, докато при използването на продукти с ретинол, този риск се повишава.

Какво представлява бакучиолът?

Подобно на много популярни съставки в грижа за красотата на кожата, бакучиолът се среща в природата и се добива от растения. Той е антиоксидантен екстракт, който се получава от семената на растението Psoralea corylifolia, за който се твърди, че се използва в традиционната китайска и индийска медицина за различни състояния, споделят западни специалисти.

Това растение е известно още и като babchi, затова може да срещнете маслото и като масло от бабчи.

Бакучиолът не е производно на витамин А, както е ретинолът и има различна химична структура. И все пак той действа с подобни на ретинола ефекти върху кожата.

Още едно предимство на бакучиола е, че за разлика от ретинола може да се използва и като дневна грижа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кожабръчкивитамин А
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Понякога си мисля преди 1 година
Че измислят разни несъществуващи неща със все по странни имена само за да продават *** си за да печелят от наивниците !! И на ако да сложиш такова интересно наименование и него ще го продадеш като супер ефективна съставка !! И то е от природата помежду другото
1
0
 
8
 
! Отговори
Скинхед преди 1 година
Това на снимката са *** барабонки, успех с подмладяването на кожата.