6 начина да добавите интензивност към ходенето

Ходете по стръмен път
26 авг 2022 20:00, Михаела Лазарова
5
6 начина да добавите интензивност към ходенето
Снимка: Istock

Ходенето е важна част от ежедневната физическа дейност. То е най-естественият начин за придвижване в пространството. Има ниска интензивност и не оказва агресивно влияние върху ставите, както прави тичането, например. Ето защо ходенето може да се превърне в любимата ви тренировка. Неусетно можете да изгаряте повече калории и да добавяте стойност към ежедневната си физическа активност, като просто ходите повече.

Ходенето не само изгаря калории и стяга мускулите, но подобрява издръжливостта, сърдечносъдовата дейност, дихателната функция. За да почерпите от многобройните ползи на ходенето и да го превърнете в любима тренировка, вижте как можете да добавите интензивност към него.

Движете се с устойчиво, но енергично темпо

За да се възползвате от ползите, които ходенето предлага, не се влачете и не ходете прекалено бавно. Движете се енергично и с постоянно темпо. Така ще поддържате пулса леко повишен, което е важно за целите на кардиотренировката.

Добавете тежест

Прибавянето на допълнително тегло към вашето собствено прави ходенето по-ефективна тренировка, защото така се изгарят повече калории. Изморявате се повече, което означава, че предизвиквате тялото си да се справи с поставеното предизвикателство. Добавянето на тежести при ходене подобрява цялостното сърдечносъдово здраве, дихателните функции, ускорява метаболизма.

Променяйте скоростта на ходене

Смяната на темпото прави всяка тренировка още по-ефективна. Когато редувате умерено с бързо темпо на ходене, вие ускорявате обмяната на веществата чрез забързване на сърдечния ритъм и учестяване на дишането. По този начин ще изгорите повече калории.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Ето как преди 1 година
Слагате си една люта чушкa в гз и ще добавите голяма интензивност в ходенето. Направо ще подскачате
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужaстъ. Досега не съм знаел как да ходя. Но от днеска вече знам!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, майко. Всеки ден трябва да правите разходки, поне в парка по половин, един час. Не само да се затваряте в апартаментите и къщите си. Ако ви е срам навън, обикаляйте в дома си. Коридора например. И така също се изразходват калории.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Михаела, дай шест начина да добавим интензивност към секса. Хайде, знаем, че си експертка.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, основно и единствено правило - ходете интензивно. Да ви се чуди човек как ги изсмуквате тия глупави "статии" от пръстите си.