Полезни храни за всеки ден

Те са в основата на всяка здравословна диета
27 окт 2022 22:30, Михаела Лазарова
4
Полезни храни за всеки ден
Снимка: Istock

Здравословното хранене не е просто временно решение за наднорменото тегло. То е нещо много повече от това. От внасянето на ценни хранителни вещества зависи цялостното здраве, не само теглото. И тъй като всеки организъм е различен и има своите индивидуални особености и нужди, не съществува универсална здравословна диета, която да е едновременно контролираща теглото и даваща всички важни за организма вещества.

Но пък има някои храни, които е добре да включвате редовно и всекидневно в храненето си, защото са богати на хранителни вещества и елементи, важни за всеки организъм без значение какви са особеностите му. Те са в основата на всяка здравословна диета и ако бъдат включвани ежедневно в менюто, могат да допринесат за това да се чувствате по-добре, по-енергични, здрави и стройни.

Мазни риби

Мазните риби са много богати на омега-3 мастни киселини. Омега-3 мазнините са от съществена важност за редица функции в организма, включително контрол на холестерола, кръвното налягане и кръвната захар. В допълнение рибите са един от най-добрите източници на чисти протеини, от които всяка клетка в тялото се нуждае.

Кръстоцветни зеленчуци

Зеленчуците от семейство Кръстоцветни са изключително богати на хранителни вещества, витамини, минерали, антиоксиданти и множество фибри. Те са много бедни на калории, което ги прави страхотен избор за всеки ден. Подходящи са за гарнитура към различни ястия, за супи, туршии, салати, печени, варени ястия. Към тяхното семейство спадат зелето, броколи, брюкселското зеле, спанакът, карфиолът, руколата, ряпата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
За да не ти плащат пенсията която са ти обещали.И те са хора ...имат нужда от яхти и хотели.
3
0
 
1
 
! Отговори
Човешка ценност преди 1 година
Защо някои хора са лъгали че аз съм вреден и болен човек?Защо?
2
1
 
2
 
! Отговори
Полезен човек преди 1 година
Защо някои хора искат аз да бъда убит някога за в бъдеще?
1
5
 
8
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 1 година
Абе друго си си е шкембе с домашно масло и градински смръдлив чесън...Витамините помагат на рака да се развива и расте по-бързо!