6 начина, по които алкохолът вреди на кожата

Повишен риск от рак на кожата
2
6 начина, по които алкохолът вреди на кожата
Снимка: Istock

Колко често консумирате алкохол? Отговорите на този въпрос могат да бъдат много и различни. Някои хора се оправдават с това, че консумират само бира или вино, мислейки, че това е безвредно за здравето им. За други е нормално да консумират алкохол с обяда или вечерята. Знаем, че кожата ни е най-големият орган в човешкото тяло.

Като такъв, тя винаги ни показва кога водим нездравословен начин на живот, кога чашките пиене са ни в повече, когато не се грижим достатъчно добре за нея. Начинът ни на хранене и в това число и напитките, които консумираме всеки ден се проявяват върху състоянието на кожата. Как алкохолът ѝ вреди?

Поява на тъмни кръгове под очите

Те могат да са резултат от различни фактори, включително това, че кръвоносните съдове стават по-разширени, което води до промяна на кожата в областта на околоочния контур. Когато сме консумирали алкохол, сънят ни се нарушава, а това допълнително оказва влияние върху подпухването и появата на тъмни кръгове под очите.

Алкохолът дехидратира

Вероятно не знаете, но консумацията на алкохол води до дехидратация на организма. Това от своя страна може да направи кожата бледа, суха и по-склонна към образуване на бръчки.

Захарта вреди на колагена в кожата

Алкохолът съдържа захари, за които е известно, че могат да увредят колагена в кожата чрез процес, наречен гликация. При гликацията в кожните влакна се натрупва излишна глюкоза. Това води до увреждане на колагена и еластина, кожата изглежда по-малко еластична.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е той вреди най много на тия дето са го писали.Явно не са били сами.