Полезни съставки, ускоряващи отслабването

Лимоновият сок е чудесно средство да ускорите топенето на мазнините
5
Полезни съставки, ускоряващи отслабването
Снимка: Istock

Отслабването винаги е предизвикателство за волята и издръжливостта. Не всеки успява да устои на изкушенията задълго. Това е и една от главните причини за провал в диетите и неуспех в постигането на мечтаната фигура. Топенето на мазнините обаче може да се подпомогне от някои фантастични съставки, намиращи се в някои храни.

Мазнините по тялото могат да се повлияят добре от консумацията на храни, съдържащи съставки, които имат способността да ускоряват топенето им. Те могат да бъдат изключително полезно допълнение към диетата и тренировките ви, с които се опитвате да постигнете мечтаното тегло и фигура.

Кои са храните и съставките в тях, които ускоряват топенето на мазнините?

1. Куркума

Куркумата е една от най-полезните подправки. В нейния състав се намират множество активни вещества и антиоксиданти, които ускоряват топенето на мазнините. Куркумата съдържа и ензими, които потискат възпаленията в тъканите, а това оказва допълнително влияние върху мастната тъкан.

Куркумата дължи тези свойства преди всичко на активната си съставка куркумин. Той предпазва не само от затлъстяване, но и от сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, възпалителни и дегенеративни заболявания.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок от прясно изстисканите лимони е едно чудесно средство да ускорите топенето на мазнините и да подпомогнете диетата и тренировъчните си усилия в тази посока. Лимоновият сок балансира нивата на кръвната захар в тялото, което е от голямо значение за редукцията на мастната тъкан.

Редовното приемане на лимонов сок сутрин на гладно с малко вода може да помогне за дългосрочното устойчиво справяне с мазнините по тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои искат хем да плюскат, хем да отслабнат, е не става. Намалете плюскането и ще отслабнете. Като изплюскаш една тава тлъсти пръжоли, колкото и куркума да погълнеш- ефект няма. А лимоновият сок не се препоръчва за гастрит и язваджии, каквито са преяждащите с плюсница. Михаелка нещо си пише, колко да не заспи.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятни сънища!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всякак са ни скъпи!
1
2
 
7
 
! Отговори
Редовното приемане н преди 1 година
козе млекко от зрели пръччове също засища апетита на шавливи моми с мерак за отслабване