Парите за здраве растат, но няма подобрение в здравеопазването

Най-големият проблем е доплащането от пациентите
Обновена: 25 апр 2023 11:44 | 25 апр 2023 11:44, Стела Стоянова
27
Парите за здраве растат, но няма подобрение в здравеопазването
Снимка БГНЕС

Парите за здраве растат, но здравеопазването не се е подобрило. Това заяви пред БНТ бившият здравен министър д-р Стефан Константинов.

Няма повод за оптимизъм в бюджета за здраве и нищо по-добро няма да се случи, каза той.

„За да има промяна, трябва да са ясни какви реформи ще се правят. Първият голям проблем в нашето здравеопазване са парите, които пациентите плащат от джоба си. Пациентите плащат много за здравеопазване и това се дължи на лошото устройство на системата. Много от промените в сектора изискват просто промяна в наредбите от страна на Министерство на здравеопазването, а не дори законови промени“, допълни бившият министър.

„Връщаме се към най-елементарните начини за източване на Здравната каса“, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: здравеопазване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефчо какво направи докато бе министър? Като всички, заемали тази длъжност си осигуриха по добре платени пътеки за тяхната специалност. Защо има отделения без клинични пътеки и без оценен труд на лекари и мед. сестри? Защо има лекари сестри с 1100лв. заплата? До кога ще има такава огромна разлика в заплатите на различните специалности? Чакаме отговор!
26
1
 
4
 
! Отговори
ДА преди 1 година
Навремето,за да влезеш да следваш за доктор,се искаше отлична оценка и пак не влизаха всички.Сега с тройка и с бал от матурите се влиза!Срамота!И искаш тоя доктор да знае и а има желание да те лекува!Забрави!При 32 години съсипия,вече колко поколения такива доктори има,алчни,подкупни и некадърни.Има единици изключения,капка в морето!
25
1
 
4
 
! Отговори
Санитара преди 1 година
Здравеопазване в България няма. Всичко е търговия в най-отявлен вид. Търговия с живота на хората. На болните изписват нещо от което печели определена групировка в т.н. здравни среди. Примери безброи. В пресата някои неща се осветлиха частично.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се ореже цялана НЗОК, като най-излишната структура.
23
0
 
1
 
! Отговори
А ха до 14 преди 1 година
И как Частният Чиновник ще има въобще представа ЗА МЕДИЦИНСКА диагноза и била ли е тя Вярна или не??? Те лекари не могат да преценят в минало време при проверка дали това е така или не!!! Явно хал хабер си нямаш от диагнози!!!
22
2
 
6
 
! Отговори
няма и да има преди 1 година
Каруцата се обърна , а коня го изтървахте.Всичко ,което работеше нормално за 32 години съсипахте.
21
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ами станете лекари! Ама то е обратното на политик и журналист. Топлата вода е открита! Направете персонални осигурителните вноски! Аз се осигурявам на тавана , отивам пред кабинета и чакам с ор.к..те. Що! Има и правителствена болница , що? Комунистите не са си отивали от тая държава и сега пак ще се обединяват.
20
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До много ясно Че няма подобрение е ясно и няма и да има, но като не четеш новини или нямаш познати, които да плащат не значи че всчки не си плащаме: https://pariteni.bg/***/zdrave/mozhe-li-lichniiat-lekar-da-ni-vzeme-taksa-za-zapisvane-na-chas-245497Не се плащало за здравеопазване...ПЛАЩА СЕ дори и за бебета, което е ПЪЛЕН АБСУРД!!! За това и искаме заплати, защото освен Борисов и лекарите взеха да ни дерат от БЕБЕТА!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравеопазването за обикновенния българин е под всякаква критика. Има оазиси където е перфектно, но ако можеш да извадиш пари веднага, ако ти поискат. В провинцията е зле и медиците са масово в пенсионна възраст, но те пък са по-добрите диагностици.
18
2
 
3
 
! Отговори
ник преди 1 година
А добро утро. И най-големия проблем е, че кадърните лекари избягаха в чужбина. Пази БОЖЕ!
17
3
 
5
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Как да има подобрение, като доктора ми казва "Приготви 500 лв, само и лично на мен ще ги дадеш!"?
16
0
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Да, Константинов, растат ! Ти обаче не си влизал явно в аптека -мтам няма хапче по-евтино от 10 лв. !!!! Купувал ли си лекарства ,Константинов ? Защото ние вече не можем - не стигат парите за хляб само !!! Благодарим ти за грижите !
15
4
 
4
 
! Отговори
много ясно преди 1 година
че няма подобрение,то просто повече от това няма накъде да се подобрява,болниците приличат на космически кораби и стига с тази измислица,за доплащането,не познавам някой и стотинка да е дал
14
3
 
0
 
! Отговори
ДО АХА преди 1 година
До А ха -- ТАКА Е , АМА С ДЪРЖАВНАТА КАСА. АКО Е ЧАСТНА ЗАСТР. КОМПАНИЯ НЯМА ДА МИНЕ ТОЗИ НОМЕР.
13
1
 
3
 
! Отговори
Парите за здраве рас преди 1 година
ИМА СЕ ПРЕДВИД ПАРИТА НА Т.Н. ЛЕКАРИ. И ОЩЕ ЩЕ РАСТАТ, ЩОМ ВСЯКА ГОДИНА РЕКЕТИРАТ ЗДР.КАСА С ДОГОВОРА.
12
1
 
6
 
! Отговори
А ха преди 1 година
Не са толкова елементарни начините на източване от Здравната каса, защото ЕДНА ГРЕШНА ДИАГНОЗА, НО ПО- СКЪПО ПЛАТЕНА, НИКОЙ ЧИНОВНИК ОТ ЗДР. КАСА НЕ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ, ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ ВЕЧЕ Е ИЗЛЕКУВАН И СИ Е ОТИШЪЛ ВКЪЩИ. НЯМА КАК ДА ИМА АДЕКВАТНА ПРОВЕРКА.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тя тая работа винаги почва от училище. Няма ли там критерии и стандарт на горе какво да очакваш и милиони да му даваш то като е избутано в университета за бройка/субсидия толкова ще е качеството. А това че българина давал много за здравеопазване е пълна простотия, нищо не даваме.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво здравеопазване, това вашето е здравеотнемане, абе направо убийство.
9
2
 
5
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 1 година
AMAN Ot MEд МАФИА !!!Колкото повеч еи по хронично болни толкова повече милиарди ограбват от бюджета терористие от мед мафията. Експерти да прверят ограбването на милиарди през аптеките по касовите апарати..Милиони БЪлгари са съзнателно отравяни с хлор токсични разтвори продавани вместо лечебна питейна вода. С отровен ХЛЯБ,менте КОЛБАСИ,МЕНЗТЕ СИРЕНА И КАШКАВАЛИ..НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА СМЕ ПО УБИТИ С ИНСУЛТИ<ИНФАРКТИ<РАК ...чрез мед мафиотите..
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за крадене се увеличават.