Болести на сърцето са причина за смъртта на 1/3 от мъжете преди 65 години

Ранната смъртност е заради сърдечносъдовите заболявания
14
Болести на сърцето са причина за смъртта на 1/3 от мъжете преди 65 години
Снимка:ВМА

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за преждевременна смъртност у нас и в Европа – това означава смърт преди навършване на 65 години. Данните представи председателят на Дружеството на кардиолозите доц. Васил Трайков пред БНР.

От организацията настояват за максимално бързо приемане на национален план за борба с тези заболявания.  

"Над 1/3 от мъжете например, които загиват преждевременно, загиват заради сърдечносъдови заболявания. При жените е малко по-малка цифрата, но това е голяма голяма част. Тоест ние имаме доста сериозна работа, за да редуцираме този процент. И това е една от задачите, от посланията на Европейския план, че до 2030 година да намалеят с 1/3 смъртността и заболяемостта от сърдечносъдови заболявания. Поради това европейските институции, а смятам, че и нашите институции, в България трябва да се ангажират сериозно с този план", каза доц. Трайков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
иРНК мандати преди 1 година
Инфарктите са се увеличили с 83% - тревожните последици от изтичането на здравни данни от Нова ЗеландияОт Гай Хатчард https://hatchardreport/heart-attacks-have-increased-by-83-percent/ Изтеклите данни от регион Уелингтън показват, че броят на сърдечните пристъпи, довели до хоспитализация, се е увеличил с 83%. Хоспитализациите за миокардит са се увеличили с една трета (33% увеличение). Случаите на спонтанен аборт, мъртво раждане и инсулт са се увеличили с една четвърт (увеличение с 25 %). Остри бъбречни увреждания (ОБУ) - с 40 %.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно как преди са живяли 80-90 г и повече, сега нещо почнаха много рано и мъже и жени. ГМО храни, консерванти, стрес и др., сега 65, а защо ли управляващият елит са столетници и то мъже?!, е как така става, гени ли, що ли.:))
6
0
 
2
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
Че преди 65 години мъжете по-други ли са били ?! Егати и заглавието пак !
5
1
 
7
 
! Отговори
мРНК трансхуманизъм преди 1 година
При 54%, да, точно така, са открити сърдечни аномалии сред 81 (54%) от 151 пациенти с последващ ЯМР на сърцето, когато Kracalik и сътр. разглеждат резултатите най-малко 90 дни от началото на миокардита след ваксинация с мРНК технология COVID при юноши и млади възрастни в САЩ. https://palexander.substack.cOm/p/in-54-yes-thats-right-cardiac-abnormalities "Повечето пациенти са приети в болница след първоначална диагноза миокардит (484 [93%] от 519 пациенти).
4
2
 
5
 
! Отговори
thebulgariantimes преди 1 година
https://thebulgariantimes/100-000-деца-починали-за-две-години-само-в-са/ ПЛАНдемията свали окончателно маските на pressтитутките. Те са като момичета на повикване. Изпълняват поръчки. Пишат това, за което им се плаща. Ако някой още живее с мисълта, че отразяват реалността, вероятно се намира в паралелна вселена. Ако отразяваха действителността щяха да са ни проглушили ушите с цифрите за допълнителната смъртност, която се оказва аномалия за целия свят. Но те мълчат. Техният сводник не им е платил да пишат и да вият.
3
1
 
4
 
! Отговори
Забравихте курвите преди 1 година
И бившите такива, които отглеждат на мама синчето!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой от мъжете не спазва диетиПият ментета пушат и си прецакват организма. Затова и си отиват по рано от жените.
1
3
 
7
 
! Отговори
КОВИД-Ваксините преди 1 година
Забавят, но Не Забравят!