Кои са най-добрите масла против стрии?

Подхранват кожата в дълбочина
19 юли 2023 03:00, Михаела Лазарова
6
Кои са най-добрите масла против стрии?
Снимка: Istock

Стриите са един от най-неприятните кожни проблеми, с които много жени се сблъскват. Понякога се получават толкова бързо, че човек не може да реагира. За съжаление се сещаме за тях, когато вече се появят. А най-доброто, което можете да направите срещу стриите е превенцията.

С помощта на някои естествени масла можете да намалите значително риска от поява на стрии. Ако решите да се възползвате от възможността да си направите домашен крем против стрии с натурални масла, ще можете да намалите и видимостта на вече появилите се стрии.

Кои са най-добрите масла против стрии?

Сред най-открояващите се масла за превенция на стриите по кожата, както и за заличаването им, са кокосовото масло, маслото от ший, какаовото масло, маслото от авокадо и натуралното масло витамин Е.

Комбинацията от тези масла прави чудеса с кожата. Прави я мека, еластична, гладка, стимулира регенерирането на клетките ѝ, което заличава различни несъвършенства, включително стрии.

Тези масла, съчетани заедно, имат невероятни дълбоко проникващи свойства, които повлияват кожата изключително добре. Те овлажняват и хидратират в дълбочина, подхранват, правят кожата мека, еластична и по-малко склонна към нацепване.

Как да си направите домашен крем против стрии с натурални масла?

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожастриивитамин Е
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
гaщи
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
гaщи
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Майка ми, родила 2 деца, нямаше стрии. Аз, отслабвайки 14/20 кг също. Майка се е мазала с мас, аз с обикновен крем. Но имаше крем Нора/ бг производство/. С него също се мазах един път в седмицата. За бременни- мажете се всеки ден по време на беременност и след раждане. Вижте типа кожа. Жалко, че бг.крема Нора вече го няма. Бе уникален.
1
0
 
1
 
! Отговори
В случая преди 9 месеца
Не се ползват масла, а полирпаста.