5 причини да започнете да масажирате гърдите си

Използвайте масажа за релаксация
22
5 причини да започнете да масажирате гърдите си
Снимка: Istock

Свикнали сме да мислим за масажа като много ценен похват за подобряване на нашето здравословно състояние. Чрез него ние можем да насърчим кръвообращението, да подпомогнем движението на лимфата и да подобрим цялостния вид и еластичността на кожата. Но тази древна техника за релаксация не бива да се ограничава само с областта на краката, гърба и ръцете. Ето защо, в следващите редове ще ви споделим няколко причини, заради които трябва да започнете да масажирате гърдите си още днес. Ето ги и тях:

Можете да увеличите количеството кърма

Масажът може да има редица ползи за кърмещите жени. Някои от тях са: по-малко болки в гърдите, увеличаване на количеството на кърмата (особено през първата година от кърменето). Комбинацията от масаж и сукане може да подобри притока на мляко, да спомогне за изпразването на млечните канали и за предотвратяването и лечението на проблеми като подуване на гърдите, запушени млечни канали (или мастит), инфекция на гръдната тъкан и др.

Подобрете външния им вид

Макар и да няма солидни доказателства за това, според много дами, които го практикуват, масажът може да помогне за подобряването на притока на кръв към гръдната тъкан и оттам да подобри външния вид на гърдите и еластичността на кожата. За предпочитане е да използвате масла от жожоба, бадем или пък зехтин екстра върджин. Със сигурнност масажът с масла ще ви помогне да предотвратите появата на стрии и отпусната кожа.

Дренирайте областта около гърдите

Можете да започнете масажа с леки кръгови движения, които започват от областта под мишниците и продължават нагоре (по посока на часовниковата стрелка) на дясната гърда и обратно на часовниковата стрелка (на лявата гърда). Трябва да запомните, че масажът винаги се прави по посоката, в която тече лимфата (отзад-напред и отгоре-надолу). Можете да се опитате да направите масажа сами, или пък да се допитате до специалист.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: кърменекърмагърди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Раис заплатата на М преди 7 месеца
Увеличете заплатата на М. изглежда само те са интересни.
10
0
 
0
 
! Отговори
баба Цонка 92 г. преди 7 месеца
Луис обади ми се
9
0
 
0
 
! Отговори
луис рубиалес преди 7 месеца
Масажирам гърди по домовете с материали на клиента. За подробности пишете на лични
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не нося сутиен вкъщи и гърдите са ми увиснали.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Михаелче , тука вече само заглавията познаваме кой е автора.
6
0
 
0
 
! Отговори
в преди 7 месеца
утубето коментарите на азис и коцето тия сатанински наркомани
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз мойте винаги си ги масажирам преди и след лягане като обръщам специално внимание на зърната. После преминавам и към други зони на тялото ама не е за този сайт да обяснявам.
4
0
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 7 месеца
Ех, мишето, мишето... Мислех че е измислен персонаж да "подписва" анaлно-оpалните текстове в днеса плескани през нощта. Ама не - истинска е! попаднах на видео в ютуб, колкото и да не е за вярване. И не се прави на тъnа за да следва политиката на медията.Наистина е толкова тъnа.
3
2
 
5
 
! Отговори
JJIvanov преди 7 месеца
Сутиени с МЕТАЛНИ БАНЕЛИ УВРЕЖДАТ ТЕЖКО ГЪРДИТЕ. Добри лечебни резултати дава масаж с хума от КАлугерово и кисело мляко вкл козе.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А не е ли по-добре някой друг да ми ги масажира?
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Масажирам гърди... безплатно