Как да се погрижите за сухата кожа през зимата?

Вижте ценни съвети
18 окт 2023 09:00, Александър Попов
2
Как да се погрижите за сухата кожа през зимата?
Снимка: Istock

Сухата кожа винаги носи дискомфорт, особено през студените месеци от годината. Този тип кожа се нуждае от всекидневни грижи, а не чак, когато започне да се напуква, да дразни или да сърби. Дори и кожата ви обаче да не е с характеристиките на суха, през есенно-зимния период със сигурност ще бъде подложена на прекомерно изсушаване.

Затова е важно да се погрижите добре за нея и да не чакате признаците на сухота да се появят, а превантивно да избегнете всякакъв възможен дискомфорт. Най-лесно това може да се случи чрез избора на подходяща козметика и редовна бюти рутина.

Ето няколко съвета в тази посока:

Използвайте продукти за ежедневна хигиена, съобразени с кожата ви

Ако кожата ви е суха или предразположена към атопичен дерматит, задължително е да използвате козметика, съобразена с нуждите на кожата ви. Душ олиото  на Laboratorios BABÈ съдържа 40% емолиентни масла и концентрирана формула без вода. Продуктът е подходящ за всеки тип кожа. Формулата му, която е обогатена с Омега 3, 6 и 9 киселини, подпомага естествената защитна бариера на кожата и осигурява чувство на комфорт, успокоява и омекотява.

Благодарение на душ олиото може да запазите високо ниво на хидратация и да се погрижите за здравето и красотата на кожата си, дори през най-студените месеци.

Ексфолирайте кожата редовно

Без значение дали кожата на лицето и тялото ни е нормална, смесена към мазна, суха, редовното ексфолиране е важна част от грижата за нея. Има разнообразие от пилинги, обогатени с витамини, масла, може дори да си направим у дома такива. С леки масажни движения, тези продукти елиминират мъртвите кожни клетки, отпушват порите, подобряват тена на кожата, подобряват усвояването на козметиката.

Осигурете си достатъчно витамин Е и омега-3 мастни киселини

Това са чудесни хранителни вещества за кожата, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Смята се, че допринасят за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в тялото, но също така подхранват кожата отвътре навън. Можем да си ги набавим, консумирайки авокадо, ядки, тиква, риба и морски дарове, зеленчуци, немазни меса и други.

Вижте целия материал в az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: суха кожаbabe
Още от
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
за суха кожа на преди 6 месеца
моми като снимката и оплакващи се каки ефективен начин е редовен прием преди заспиване и сутрин на протеинови добавки от неуморни щедри господа