Кои са есенните и зимните храни за силен имунитет?

Хапвайте гъби
6
Кои са есенните и зимните храни за силен имунитет?
Снимка: Istock

Есента е сезон, в който много плодове и зеленчуци са в разгара си и именно тогава е тяхната беритба. Възползвайте се от сезонността им, защото това дава изключително голямо изобилие от витамини, минерали, антиоксиданти и ценни вещества на организма, необходими и за имунитета.

Кои са есенните и зимните храни, които дават повече здраве и имунитет, и които можем да наречем суперхрани?

Круши

Крушите се берат през есента, което издава тяхната пълноценност през този сезон. Те са зреели през цялото лято, огрени от много слънчева светлина, което ги прави изключително наситени с витамини и минерали.

Крушите са богати на много фибри, витамин С и палитра от минерали, които подобряват имунитета, чревната флора, стомаха, кожата, хидратират организма и спомагат за красива кожа.

Ябълки

По същия начин ябълките са пълни с витамини, минерали и фибри, като крушите, защото са зреели през цялото лято. Окъпани в слънчева светлина, те са ценен есенен източник на важни вещества за организма и имунитета. Насладете се на многообразието от сортове и вкусове.

Тиква

Тиквата е чудесен есенен източник на много фибри и витамин А. Тя е богата на бета-каротин, който в организма се разпада до витамин А – важен мастноразтворим витамин и антиоксидант, който се бори с възпаленията и подобрява състоянието на кожата.

Тиквата е много полезна за храносмилането. Бедна е на калории и същевременно има засищащ ефект заради многото фибри.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: тиквафибрикруши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз и на тъщата казах да не купува плодове внос от турция ама тя не ме слуша, там пръскат 2 до 3 пъти повече и то със спец препарати, евтинки... Мандарините и портокалите от там са най токс
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не купува ябълки с червей, освен японците но те са малко гака, всичко гледа външния вид. Аз пръсках 5 пъти лозето, някои съседи 7 пъти, други със специални препарати... Единствено цената на препаратине и трудоемкостта ограничава пръскането.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички знаем ползата от плодовете и зеленчуците.Но защо някои круши и ябълки миришат на химикал?Каква е ползата от тях,ако са третирани с разни химикали за дълготрайност,ако вместо витамини,поглъщане отрови?