6 храни, с които да притъпите глада

Хапвайте риба
11 дек 2023 20:15, Михаела Лазарова
10
6 храни, с които да притъпите глада
Снимка: Istock

Ако се борите с глада, който ви пречи да отслабнете и постоянно ви кара да похапвате и да прибавяте излишни калории, има някои начини да се преборите с него. Може да звучи странно, но гладът може да се пребори именно с храна, но правилната храна.

Някои храни имат свойството да потискат глада и да ви засищат, така че да не се налага да посягате към лакомствата и калоричните продукти, които ви карат да пълнеете.

Кои са храните, които имат свойството да потискат глада и да засищат?

Постни меса без тлъстини

Ако искате да се чувствате сити и да не изпитвате трудности при спазване на диета, наблегнете на месата, които не съдържат тлъстини. Те са богати на протеини, които дават усещане за дълготрайна ситост и са много по-здравословни. Правят ви по-енергични и изграждат мускулната маса, а това е важно от гледна точка на отслабването.

Риба

Колкото повече риба включвате в храненето, толкова по-добре за талията ви, а и за здравето. Мазните риби, като сьомга, сардини, скумрия, риба тон, са много богати на омега-3 мастни киселини и протеини. Те са бедни на калории, но същевременно оставят усещане за ситост, което ви предпазва от преяждане с излишни калории.

Ечемик

Ечемикът е зърнена култура, която е богата на сложни въглехидрати. Той е източник на изобилие от фибри, които дават много енергия, засищат и притъпяват глада за нездравословни храни. Ако включвате редовно ечемик в менюто си, ще успеете да притъпите глада.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: диетагладапетит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мдам, и аз тъй знам - глад се лекува с храни и хранене. Даже котката ми е наясно с това.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мише, а с кои храни да изострим нагона? Оня, половия.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грозде с бира.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сминдух на филия с масло? Като чай ще бъде интересно.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глад се вика когато няма храна.Никаква.
4
3
 
7
 
! Отговори
Умен преди 4 месеца
Човек трябва да е много глyпaв, че нарочно да си притъпява глада. Като си притъпи глада и после не може да си хапне хубаво и приятно. Но аз вече на нищо не се учудвам - накъдето и да се обърнеш, само удивляващо глyпaви хора срещаш. Вече си мисля, че аз съм единственият човек в България, който не е безкрайно глyпaв.
3
2
 
5
 
! Отговори
Люти чушки?! преди 4 месеца
Ами за да можеш да понесеш лютото нали трябва да консумираш и хляб, бе? Този, който дава такъв съвет, не знае ли, че повечето разядки са пикантни? Точно затова подобни предястия се казват така, предназначението им е да ти отворят апетита. Лютото ще ти потисне глада и ще те засити, защото заедно с него ще изпапаш двойно повече хляб отколкото обикновено консумираш.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Постни меса няма у природата. Като брах гроздето последния път ядох грозде накрая, защото друго нямаше, ядеш каквото има щом си гладен.
1
2
 
8
 
! Отговори
Ечемик ли? преди 4 месеца
Този материал и за коне ли е писан? Те научиха ли се вече да четат и да ползват интернет?