Навици, които понижават кръвното налягане

Елиминирайте добавените захари
10
Навици, които понижават кръвното налягане
Снимка: Istock

Високото кръвно налягане е основен фактор за сериозни сърдечносъдови заболявания, влошен начин на живот, скъсена продължителност на живота, както и сърдечносъдови инциденти. Контролът на кръвното налягане е особено важен, за да намалите сърдечносъдовия риск и за да живеете пълноценно.

Независимо дали страдате от високо кръвно налягане или не, обръщането на внимание на стойностите му и стремежът да ги поддържате в оптимални граници е от съществено значение за доброто здраве.

Има няколко полезни сутрешни навика, които ще ви помогнат да понижите и поддържате в контрол стойностите на кръвното налягане. Кои са те?

Внимание! Статията е информативна. Ако имате високо кръвно налягане, незабавно се консултирайте с лекар.

1. Ограничете кофеина.

Кофеинът е стимулант за нервната система, което повишава кръвното налягане. Пиенето на много кафе, особено сутрин на гладно има свойството да повишава стойностите на кръвното налягане.

2. Закусвайте с балансирана закуска.

Пропускането на закуската е вреден навик, който оказва негативно влияние върху нивата на кръвното налягане, кръвната захар, холестерола, енергията, метаболитните процеси. От друга страна, нездравословните закуски, съдържащи наситени мазнини, рафинирани въглехидрати и добавени захари са също толкова опасни за здравето и кръвното налягане.

Ако сте свикнали да закусвате с пържени филийки, палачинки, понички, баници, пържени яйца, бекон, колбаси, това ще влоши здравословното ви състояние с течение на времето. Такъв тип закуски повишават холестерола, кръвното налягане, кръвната захар и са предпоставка за сериозни заболявания.

Здравословната закуска е един от най-добрите начини да контролирате тези показатели, за да избегнете сърдечносъдовия и метаболитния риск. Наблегнете на пълнозърнестите храни, варените яйца, киселото мляко, овеса, плодовете, ненаситените мазнини. Всички те дават летящ старт на деня, като спомагат за контрола на кръвното налягане и кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз го бия с малка летвичка всяка сутрин, ако не стане. Ако пак не стане, взимам голяма летва и пребивам някой друг, който сметна че е виновен за неволите ми.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На се притеснявайте за неща, които неможе да промените!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като държите колкото е възможно по-далеч от вас основните дразнители, от които вдигате кръвното. Или като не им обръщате внимание, ако това е възможно.
4
2
 
5
 
! Отговори
Навика преди 2 месеца
Бягай Трифоне.
3
2
 
9
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Ами да, но как да ги избягвам като не ги знам?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Трифон - Избягвай такива навици, вредни са.
1
4
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Навици които понижават либидото ще има ли?