6 продукта за кожа с по-малко стрии

Масла от сладък бадем и кокос
4
6 продукта за кожа с по-малко стрии
Снимка: Istock

Стриите са онези неприятни линии, които се образуват, когато отслабнем или напълнеем рязко. Съвсем не е задължително да ги имате и ако това е така, то вие сте късметлийка. Разбира се, можем да предотвратим появата им като снабдим кожата с нужните ценни вещества, които се намират дори в някои натурални продукти.

Витамин А

„Красотата започва отвътре“, това е мото, което се наложи доста през последните години и то важи с пълна сила за нашата кожа. Витамин А е мастноразтворим витамин, важен за растежа на всички телесни тъкани, включително косата и кожата. Той също така подпомага производството на масло (себум) и поддържа влажността на кожата. Най-добрият начин да получите достатъчно витамин А е чрез здравословна и балансирана диета. Той се съдържа в много храни, където се намира в две основни форми: предварително формираният витамин А (ретинол) присъства в животински продукти като мазна риба, пасищно месо, яйца и млечни продукти.

Провитамин А (каротин) пък присъства в тъмнозелени зеленчуци като броколи, спанак, ряпа, тиквички и чушки; или като каротеноид (оранжевия пигмент на плодове и зеленчуци) в храни като портокали, папая, манго, моркови, тикви и сладки картофи. Не забравяйте, че добавките с ретинол не трябва да се употребяват без съвет от вашия лекар, особено по време на бременност.

Зехтин

Зехтинът е богат на витамин Е. Той овлажнява кожата и е една от най-древните съставки, използвани в козметиката. Няколко проучвания са установили, че редовното прилагане на зехтин по време на бременност способства за предотвратяването на появата на стрии. Ако искате да се възползвате от преимуществата на това ценно масло, можете да го нанасяте преди душ. Така ще избегнете появата на неприятни петна по дрехите ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожастрииЗехтин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тичане!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е много скъпо
1
0
 
3
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 месец
A зa cтpии нa вoжaтa npegлaraтe ли npogykти?