Шампионът Динко Желязков споделя защо е важен спортът

Важно е да тренираме според възможностите на тялото ни
17 май 2024 21:09, Инна Ангелова
6

Нещо ново и различно ще предложи Bulgaria ON AIR - всяка събота от 18 май зрителите ще имат възможност да тренират с републиканския шампион по културизъм Динко Желязков. В забързаното ежедневие винаги е полезно да намерим място и време за спорт и здравословен начин на живот.

"Най-важното е постоянството и да отделяме колкото може повече време за това. Всеки иска да постигне резултати и се сравнява с тези, които са ги постигнали, но това е дълъг процес във времето, нужно е да се започне с малки промени, така че да може тялото да реагира както искаме. Защото повечето хора се пускат на тренировка всеки ден и след 3-4 дни спират за почивка", сподели републиканският шампион по културизъм в студиото на "България сутрин".

Основната цел на тренировките е да мотивират, сподели шампионът. Желязков допълни, че заедно с доктора по тежка атлетика Боян Савчев ще дават полезна информация как да тренираме, кое е полезно, какви техники можем да използваме. “Доста е интересно и той със сигурност ползва много терминология. Целта е да можем да мотивираме хората и всеки да имплементира нещо в своите тренировки и да види, че нещата са полезни и ефективни", допълни Желязков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Шампионът по културизъм допълно, че е важно да се спортува и тренира, но е важно и тялото да не бъде претоварено. Тренировките трябва да са съобразени с функционалността на тялото. “Не е нужно да надскачаме нашите възможности. Най-вече е съобразено с храненето преди тренировката. По време на видеата коментираме и възможностите на трикове, за да можеш да се възстановиш и да се чувстваш свеж и тонизиран. Стараем се да коментираме и обсъждаме и теми за хранене", коментира гостът.

Желязков подчерта, че за ефективни резултати е важно човек да следи приема си на различни съставки. "По-добре е естественият източник на протеина. Тези добавки в повечето случаи са измислени за активно трениращи спортисти, за които приемът на протеин е по-висок за постигане на по-добри резултати, но това не е вреден продукт. Важно е и количеството приет белтък на ден. Добре е човек да знае какви количества приема, за да се държи в нормални граници", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Ако щете - вярвайте
Най-забавните зодии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Боримечката преди 2 седмици
ПРЕДАЙТЕ МУ НА ДИНКО ЧЕ 2 МЕСЕЦА ВЕЧЕ ЧАКАМЕ НЯКОИ ХОРА ДА НИ ПОКАЖАТ КЛИПА В КОЙТО ТОЗИ НИКОМУ НЕИЗВЕСТЕН БОЯН САВЧЕВ БИЛ ПРАВИЛ В СИЛНИТЕ СИ ГОДИНИ СТРАНИЧНИ РАЗТВАРЯНИЯ С ДЪМБЕЛИ ОТ СТОЕЖ ЗА СРЕДНИ РАМЕНЕ ПО 10 ПОВТОРЕНИЯ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ С ПО 40КГ. ДЪМБЕЛ ВЪВ ВСЯКА РЪКА!ИНАЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА КОЯТО СА ПОДЕЛИ САМО АДМИРАЦИИ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слънце, въздух, онаназъм...Здрав и бодър организъм!
4
0
 
2
 
! Отговори
Култузима не е спорт преди 2 седмици
Помпането на мускули в залата с големи тежести и зобането с химия не е здравословно!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От сичко култури в бг никой не може да тича колкото мен... Правя 5 набирания и 20 лицеви се, но тичам по баири 30км...и съм на 50г... Тия повечето не доживяват до 40г...
2
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
И ти не си важен, така че няма нужда от твоя коментар.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми не важен спортът. Така че каквото и да споделя, ще е изсмукано от пръстите.