Рапъри показаха среден пръст на управляващата класа

Парчето излиза в подкрепа на организирания протест на 26 февруари
Обновена: 24 фев 2012 10:38 | 24 фев 2012 10:38,
19
Рапъри показаха среден пръст на управляващата класа
Рапърите подкрепят протеста. Снимка: Ghetto Productions

Хората от Гетото, IMP и Мечока представиха новото си, провокативно видео „Майка България“. Парчето е своеобразен протест за всичко, което се случва през последните 22 години и е посветено на емигриралите българи и българския народ, който преживява несвършващия преход.

Песента излиза и в подкрепа на предстоящия протест на 26 февруари, неделя, пред парламента.

Текстът изразява гражданската позиция на певците, като римите са доста тежки и подкрепени със силни кадри. Във видеото са включени протестиращи хора с плакати, които формулират най-наболелите въпроси в България, най-вече икономически и социални.

Въпреки, че никъде не се споменават имена на политици, рапърите са сигурни, че нито една телевизия няма да го завърти. Вече имат и откази. 

Песента излиза и в памет на отишлия си в края на миналата година изпълнител Ясен "G DOGG" Иванов.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
wtf преди 12 години
Срещу политическата класа, а пускат думи само на един човек. За да не се обърка червения гласоподавател, като се има предвид възрастта, образованието или нивото на владеене на български език на хората от тази прослойка. Чалга певачките е ясно, че не отказват участие в агитационни концерти. За група "Епизод" ми беше тъжно като го направиха. Рапърите обаче нали не се бунтуват срещу партии, а срещу системата? Или те нашите генгста-рапъри пеят за спазване на закона? Ъ-ъ, не подкупвай, мадафака!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААААААА
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Показват среден пръст,защото няма да им направят нищо.Я да бяха го показали по времето на Румбата щяха тихомълком да изчезнат.
9
2
 
3
 
! Отговори
Чакала до 5 преди 12 години
Много ми се ще теб,анонимника да те набарам,че да те навра в *** на ***, откъдето те е ***!
8
3
 
7
 
! Отговори
Червен депутат преди 12 години
Хубаво е, че протестите се правят в почивните дни, защото тогава сме кой на вилата, кой на почивка в чужбина. Така не ни пречат да работим.
7
1
 
8
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Не е лошо парчето, но повечето хора няма да го разберат. Българина си трае защото тайно се надява да се докопа до хранилката и да започне сам да си раздава бонуси.
6
0
 
9
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Хора с прякори ни управляват.Хора с прякори ни изтезават.Хора с прякори не спиратда ни мамят и обират.Хора с прякори ни малтретират.Хора с прякори ни направляват,бъднините ни решават.Докога, се питам ще търпим?Имаме ли жар да сътворим, нов по-ведър облик на странатаили ще си живеем във ...........
5
0
 
12
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Вместо да припознават поне малко от навиците на ЛЕВСКИ /комуто уж се кланят/, те все повече припознават навиците на БАЙ *** /когото осмиват/, довеждайки ситуацията до времето на СЕЛЯНИНА ИВАЙЛО.... Рапърите са се постарали, но едва ли и това ще промени нещата....
4
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рапърите са нагли *** от покрайнините, предградията и опиканите блокови пространства. Ако видите такъв, просто го отминете като че е номадско ***.
3
2
 
26
 
! Отговори
Медии преди 12 години
Като имат отказ от медиите да го завъртят, дайте да го пускаме във фейса и на 26 февруари знаете къде сме.
2
0
 
16
 
! Отговори
BESEN преди 12 години
bravo!!!
1
2
 
26
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
ммда... превърнаха ни в латиноамериканско гето по хамерикански тертип...браво на тия пичове!