Филипините дават $18 хил. награда за разкриване на данъчни измами

Филипинското правителство съобщи, че ще даде награда от 18 382 долара за всяка информация, която може да доведе до залавянето на хора, свързани с данъчни измами
30 мар 2005 14:31,

Филипинското правителство съобщи, че ще даде награда от един милион песос (18 382 долара) за всяка информация, която може да доведе до залавянето на хора, свързани с данъчни измами, пише AFP.

Наградата ще се изплаща, след като нарушителят бъде осъден и дължимата от него сума бъде възстановена, което гарантира анонимността на доносниците, уточняват от министерството на финансите.

Мерките са част от правителствена програма, свързана с увеличаване процента на хората, които си плащат редовно данъците, тъй като той е един от най-ниските в региона.

Според данъчните експерти десетки хиляди от най-богатите филипинци или плащат много ниски данъци, или изобщо не ги плащат, тъй като успяват да се възползват от “вратички” в закона и по този начин да укриват данъци.

Наскоро от правителството предупредиха, че криза в бюджета е неизбежна, ако не бъдат предприети нови данъчни мерки, благодарение на които да се съберат 80 млрд. песос.

Имаме нужда от съвестни граждани, за да сложим край на данъчните злоупотреби”, допълват от министерството.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации