Преговорите ще продължат

Засега няма резултати от разговорите в Москва за разрешаването на кризата с газа
17 яну 2009 18:34,
15
Преговорите ще продължат
Снимка: БГНЕС

"Обсъждането на газовия проблем днес в Москва бе конструктивно, но за момента няма резултати."

Това заяви говорителят на Европейската комисия в руската столица Денис Даниилидис.

Той направи изявлението пред журналисти, след като участва заедно с други европейски представители в минисреща на върха в Кремъл.

Говорителят подчерта, че дискусиите ще продължат тази вечер между премиерите на Русия и на Украйна и че това са чисто двустранни преговори. Няма да има нито един представител на ЕС на тях, добави той.

"Премиерите на Украйна и Русия ще продължат преговорите за транзита на руски газ за Европа", каза руският президент Дмитрий Медведев на пресконференция за международната газова среща в Москва, предаде РИА Новости.

"Ние обсъдихме как може да бъде постигнато решение и да се премине към незабавно възобновяване на доставките на руски газ за Европа. Тези преговори ще продължат с участието на премиерите на Русия Владимир Путин и на Украйна Юлия Тимошенко”, каза Медведев.

Междувременно стана ясно, че Русия е готова да окаже помощ на Украйна за получаването на банков кредит в размер на 1 млрд. долара. Кредитът може да стане алтернатива на идеята за създаванего на консорциум за закупуване на технологичен газ за Киев.

Кризата с газа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ВСИЧКИ РУСКИ БЛЯДКИ преди 15 години
........ ВЪВ ФОРУМА , ДЕТО КРЯКАТ НА РУСКИ ! НЯМА ДА Е ЛОШО АКО ХВАНЕМЕ ДА КЕЦНЕМЕ НЕЩО РУСКО- МРЪСНИШКО !
13
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
ЗАЩО ДА ОТВАРЯМЕ 3 и 4 БЛОК?ЕЛ.ТОК ЛИ ЛИПСВА ИЛИ ПРИРОДЕН ГАЗ?В малка степен, съвсем малка при това, ел.енергията ще компенсира липсана на природен газ.600 000 лв не са пари за изхвърляне за никой от тези, коитофинансираха Гоци за избирането му.НЕКА МУ ВЛЕЗЕМ В ПОЛОЖЕНИЕ НА ЧОВЕКА - ИМА ВЕРИСИИ.ПЪК НОВА ПАРТИЯ СЕ ПРАВИ С КИНТИ - АКО НЕ СЕ ИЗДЪЛЖИЛНА НУЛА - НЯМА КОИ ДА МУ ГИ ДАДЕ!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА - РЕАЛНА - ПРИЧИНА ДА СЕ ИСКА ОТВАРЯНЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ БЛОКОВЕ НА АЕЦ-а.МАЙ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ПОЧНЕ ДА ПИШЕ МЕМОАРИ И ДАВЪЗДИША ЗА ПУПИН И .В СИРИЩНИК - НА СПОКОИСТВИЕ!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Украинская сторона обещала восстановить транзит газа - Путин"2:15 18.01.2009- да видим дали ще стане така.
11
0
 
0
 
! Отговори
dasdas преди 15 години
хаха, цяла зима ще е така, КАКВО??? очаквате от гоце и компания след като станаха за смях на цяла Европа с въображаемата им тръба между нас и Мамалигите, то бива некадърност и безочие но тяхното граници няма... та ние очакваме от тези бездарници да разрешат кризата. ХАХАХАХ пак ще ни сменят общонационалния "памперс" и по милостиня откъм ЕС ще ни издействат ***-чицата
10
0
 
0
 
! Отговори
[17.01.2009 22:08] преди 15 години
[17.01.2009 22:08] Переговоры в Москве будут продолжаться "сколько необходимо"Переговоры в Белом Доме премьер-министров России и Украины Владимира Путина и Юлии Тимошенко по газовой проблематике проходят в расширенном составе, сообщил журналистам пресс-секретарь российского премьера Дмитрий Песков."Переговоры проходят в расширенном составе", - сказал Песков. "Переговоры будут продолжаться столько, сколько необходимо", - добавил пресс-секретарь Путина.Песков пообещал по итогам переговоров проинформировать прессу, которая не остается в доме правительства РФ, об их итогах.В субботу Путин и Тимошенко сначала около 16.00 мск встретились в Белом Доме, но после краткой беседы решили отправиться в Кремль, где практически параллельно начиналась международная конференция по проблеме обеспечения транзита газа через Украину в Европу.После окончания конференции премьеры двух стран вернулись в дом правительства РФ, где после порядка двух часов переговоров в узком формате началась встреча с украинской делегацией в расширенном в составе.В переговорах глав правительств, по словам Пескова, принимают участие руководители "Газпрома" и "Нафтогаза Украины" Алексей Миллер и Олег Дубина.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а спрете се вече с тези простотии мама ви мошеническа
8
0
 
0
 
! Отговори
evala преди 15 години
6TEEE,6TEE ,6TEEEE
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Медведев каза също че Русия ще направи всичко възможно за построяването на Северен и Южен поток.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушах изказването на Президента Медведев по телевизията и въпросите които му задаваха. Един гръцки журналист му зададе следния въпрос (приблизително цитирам) - " Не мислите ли че газовата криза с Украйна е последния "подарък" за Русия на отиващата си администрация на Президента Буш?" И въпреки че Медведев каза че не е привърженик на конспирацията, той не отхвърли категорично тази възможност.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1 млн. долараtova 1 milion li e ili 1 Miliard ?i za6to polzvate sykra6teniq?
4
0
 
0
 
! Отговори
EI,HORAA преди 15 години
NIE,NARODA,SE OKAZAHME V KAPANA IM,DO KOGAAA,BEE
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dam my se neznae taq krizaaaaa
2
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
1 млн. :) опа, та затва ли беше целия панаир. :) хе хе, пак спинкаме май, днес.бг ?
1
0
 
0
 
! Отговори
te,tova si e преди 15 години
OT KRA4OL,V,KRA4OL,A,NIE,DETO SME ,,ZAVISIMITE,,JERTVI,MNOOOOGO IMA,DA STRADAME