Договориха се май! Путин и Тимошенко пускат газа

Едните обещаха, че пускат, а другите, че ще плащат; подписват споразумението в понеделник
18 яну 2009 10:00,
71
Договориха се май! Путин и Тимошенко пускат газа
Снимка: БГНЕС

След преговорите с украинския премиер Юлия Тимошенко, руският премиер Владимир Путин заяви, че Украйна е съобщила, че транзитът на газ за Европа ще бъде възобновен в най-скоро време.

Путин съобщи, че Русия и Украйна са се договорили през 2009 година на Украйна да бъдат предоставени 20% отстъпка в цената на руския газ, при условие че бъде запазена преференциална ставка за газовия транзит през украинска територия по цени от 2008.

Руският премиер добави, че от 1 януари 2010 година Русия и Украйна ще преминат към ценообразуване на природния газ, както и на тарифите за неговия транзит, по европейски цени.

От своя страна украинският премиер Юлия Тимошенко заяви, че на ръководителите на компаниите "Газпром" и "Нафтогаз Украйна" е поръчано да подготвят необходимите документи, за да оформят постигнатите договорености на срещата в Москва.

Очаква се документите, определящи цените на газа за Украйна и на транзита на газ през нейна територия за Европа, да бъдат подписани в понеделник, 19 януари.

Тимошенко уверено заяви, че Украйна в скоро време ще възобнови транзита на руски газ за Европа.

Всичко за кризата с газа

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
блесналия поглед на Путин и кръшната снага на Тимошенко- май-май ще има още доста време да се "договарят"?Ами то е човещинка бря! Руса, стройна, че пък и трябва да "договори" взаимноизгодни условия. Къде ще бяга фтичката?
69
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
a ti si tolkova nebesno glupav, 4e napravo se 4udq za6to si gubq vremeto da ti otgovarqm, no absurda koito si napisal me kara da ti vleq malko sivo ve6testvo makar i virtualno, sus slednoto izre4enie, "GAZ V RUSIQ IMA ZA 100TINA GODINI, BEZ DA BROIME I SEVERA, KOITO SKORO 6TE OVLADEEM";))
68
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
kolko stranno suvpadenie na dvata konflikta s Gaza i v Gaza, interesno, ako Amerikancite ne bqha podkukorosali tupite Ukrainci da napravqt tozi sabotaj, dali cqloto vnimanie nqma6e da e naso4eno kum Palestinskite klaneta, napraveni ot pak Amerikanski podlogi???
67
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
57, ти си умен човек... ;)
66
0
 
0
 
! Отговори
Оня, дето помни преди 15 години
Абсолютно точно е уцелил основната причина дa пре газа. А тя е, че на руснаците газът не достига. Единственото, с което не се съгласявам с него е, че хранилищата на руснаците са празни. Вече 2 седмици всичкият излишен газ отива в хранилищата, а и студът в Русия през последната седмица понамаля. Ми то -2 градуса за мужиците въобще не е студ. Студ за тях е като замръзне водката, а не като замръзне водата, както ние смятаме.Така че има слаба надежда газовата война да не се повтори повече тази зима.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моля ти се, няма нужда да се извиняваш. Нали си написал, че си руснак, влизаме ти в положението... Не е нещо необичайно за вас ;)
64
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
sujalqvam, 4e mi se naloji da buda tolkova grub, no prekaleno mnogo zamirisa na gazove:))))))))))..
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господа още е рано да чакате газ от Русия. 1. Врмето е все още доста студено за пускането на газа през Украйна.2. Руските газохранилища са все така празни както преди нова година.3. Ако все пак имаме късмета газ да тръгне към България, то при най-малкото застудяване през февруари ще настъпи нова газова война и нов срив в доставките.
62
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
От всичко написано по- долу се вижда, че и в този сайт много от пишещите имат психически отклонения, комплекси и болести. Следва да припомня правилото на Фройд за психоневротиците - те се съюзяват, когато има ощетен трети. Добре, че руснаците на върха са нормални. Пък пишещите тук - да пият по една студена... вода.
61
0
 
0
 
! Отговори
Bozdugan преди 15 години
Hora,nyamame polza ni ot Rusia,ni ot Usa-da se styagame da rabotim i da badem zadrujni-inace ni chaka losho-Bulgaria e edna-neka da nyama sutenyori,koito ya plasirat
60
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Ъхъм...Прав си,Костов продаде на руската мафия "Лукойл",тази западнала,губеща дупка! Велик държавник е Костов,той измами руската мафия с прилагане на тактически ходове,прилагани само от най-великите стратези на корпоративния фронт!P.S.Наглия драгалевски *** няма да влезе в Парламента. Даже няма да го гръмнат,защото е просто едно изнервено гномче...
59
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
Много ми е интересно,ако Договора на Бъки Деструкцията беше още в сила какво щеше да стане! Да предположим,че Бъки е договорил газ по 80$(60$ за Европа): 60х0=0. Да предположим,че Р.Овч. е договорил цена 450$(430$ за Европа): 450х0=0. Хм...И в двата случая получавам НУЛИ! И защо всички знаят какво пише в прословутия Договор,а аз не мога да го намеря в нета този Договор! Дайте един линк,мааму стара!
58
0
 
0
 
! Отговори
ДА ОТХВЪРЛИМЕ РУСКАТ преди 15 години
СТАНИ,СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ, ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ ! ПРОТИВ ТИРАНИНА ПУТЬОНКИН , ТИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ ! А НА ПОДЛОГАРИТЕ НИ РУСОФИЛСКИ ТИ МУТРИТЕ ЗДРАВО ИМ РАЗБЙИ !
57
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ Е ВЕЛИК преди 15 години
....... мафия на пух и прах ! ДА ГО ПОДКРЕПИМЕ ЗА ДВА МАНДАТА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ НАИСТИНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА !
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
правлно си забелязал че гледам в един цвят и той е верният а защо ти не виждаш себе си че си се втренчил само в кърваво червеното та чак ти кръвясал мозъка.
55
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Защо само Филипов -Костов е по-виновен!Ама тогава газ имаше - а сега няма!
54
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Този ***,Филипов,с по-пиянската мутра от Р.Петков,не го ли съдиха за далавери с газ с някаква американска офшорка? Този твърдеше,че газа в Русия свършва и затова са тези иргички. Ако този мисли,че руснаците ще се занимават с Украйна за да спечелят 20 дни...Този се надява да стане енергиен министър! Ама защо ли Костов го нарита от "Булгаргаз" след една годинка "вярна служба"??????????
53
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
От: от Епохални времена - интернет издание
52
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
Много интересно - откъде въпросният Филипов има информация за цени и условия, КОИТО СА СЕКРЕТНИ. Пак пропаганда, пак масло в огъня, пак адреналин, ... пак същото.
51
0
 
0
 
! Отговори
Шоп Черножоп преди 15 години
"О каких-либо уступках Украине, заявил Медведев, "вообще не очень правильно говорить", но при этом надо понимать, что в будущем цены на газ могут быть раза в два ниже, чем сейчас. "---------- Тоест след няколко месеца европейските цени на газа ще са около 250 долара, а за Украйна цената ще е около 200. Честито!