Гръцкият газ тръгва към България тази вечер?

Руските доставки може да бъдат възстановени до края на тази или в началото на другата седмица
19 яну 2009 11:09,
19
Гръцкият газ тръгва към България тази вечер?
Снимка: БГНЕС

Тази вечер се очаква да започнат доставките на гръцки газ към България, която зависи почти изцяло от руски газ, чието подаване бе спряно от началото на годината, съобщават редица гръцки медии.

Гърция ще доставя за България 2 млн. куб. м газ на ден, докато бъде възстановено подаването от Русия през Украйна, пише in.gr.

Москва и Киев постигнаха в неделя споразумение, благодарение на което се очаква потокът от газ към европейските страни да бъде възстановен.

Вижте още

Кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
31
 
! Отговори
Koko преди 15 години
Серго,Серго .... ли ми държа до сега та не го направи
17
0
 
31
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 15 години
Най-евтина газ ще внасяме през Албания, когато направм БЪЛГАРО-Албанска федерация! Сега се *** от коментари, след 10 години ще кажете "я, дядо бил прав!"
16
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Tова от гърците е временна работа и не може да се разчита за дълго. Самите те поддържат добри чувства към руснаците, По време на протестите бяха сдърпали двама руски журналисти, взеха им камерите и като разбраха, че са руси им ги върнаха и скандираха в слава на Русия.Разбирам мечтите ви, но сори.Мечтайте си за Запад. Итях ги интересува какво ще спечелят, много са се замислили за нас.Това било съветско, другото социалистическо.Съборете си къщите, но преди това се качете и се хвърлете от тях, защото са строени по съветско време а и вие тогава сте родени - унищожете се и всичко ще се оправи. И не става въпрос за москвичи, а за газ. Не бъркайте "Ставай страна огромная" с "Поручик Галицин" и "Ваше блогородие".
15
0
 
31
 
! Отговори
Благой Благов преди 15 години
Още един повод да се замислим какво правителство ни управлява! До преди месец всички вкупом ни обясняваха , че ще ставаме енергиен центьр , че няма алтернатива на руския газ, някакви грандомански проекти и т.н.Истината е една : корупция на най-високите етажи! Сега гьрците могат да искат каквато и да е цена- болен на легло... Виждате за по- малко от месец намериха алтернатива. Е, някои няма да могат да вземат комисиони! Току виж и цената на газа от гьрците се окаже и по- евтина...Бог да пази Бьлгария!
14
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
В България има нелегален износ на електричество, знае се кой се занимава с този бизнес, нещата не са тайна. Българската енерегетика трябва да бъде поставена под особен надзор заради тежките криминални практики, които се създават от нея. АЕЦ Козлудуй никога няма да се измъкне от ситуацията, в която се намира, защото проблемът е корупцията. Проблемът е, че всички знаят, че вътре се въртят огромни корупционни схеми. Европейският чиновник разсъждава по следния начин, това е като в борбата с тероризма - не можеш да вярваш на корумпиран човек. Ако ще и да е най-големият специалист, там където има корупция, възможно е своята компетентност този човек да я подмени срещу пари.Ако искаме да не бъдем третирани по този начин трябва да оправим първо въпроса с корупцията. Преди малко показахте една тъжна физиономия на един бивш директор на АЕЦ Козлудуй. Попитайте го колко пъти е бил трезвен за четирите години когато беше шеф. Знаете ли, че съм говорил с двама европейски чиновници и един чужд представител на фирма, които са ми разказвали, една и съща история за неговите алкохолни изпълнения. В България си разиграваме срамни пиари! Докога няма да казваме истината такава каквато е? Човекът просто имаше проблем с алкохола и той го демонстрираше пред всички, които идваха при него. Как очаквате положително отношение от европейските чиновници, които отиваха в българската централа и заварваха този човек доста често с шишето с водка.Ще подам сигнал до прокуратурата, свързан с Иван Драшков и за едно фалшиво досие, което е подготвено от бившата НСС и в момент от първите месеца, които вече е била в ДАНС. Крайната цел на това досие е била да бъде очернен в обществото.В България има около 500 души, които печелят от нещастието на останалите седем милиона и половина. Аз в енергетиката се намирам от другата страна с една малка група млади хора, които си мечтаем за модернизация. Аз наивно това го вярвам от 1999 година. Не можете да си представите каква мъка беше да ги накараме да сложат три супермодерни турбини с четири супермодерни генератора в Марица изток 2. Мъка беше, защото това е историята, в която вече никога не можеш да си купуваш Москвич. Защото като сложиш един Москвич и един Мерцедес един до друг, от там нататък в царсството на слепите хората проглеждат.Сега президентът говори за това, че щал да създаде нова доктрина за сигурност и затова, че създаването на ДАНС било връзване на коня пред каруцата. Говори това сега, защото г-н ИванДрашков го няма в ДАНС. Ако г-н Драшков беше в ДАНС, Първанов нямаше да ги говори тези неща. Защото Драшков и компанията около него са основната причина, поради която всичките тези неща в енергетиката са възможни да се случват.В българската политика няма нищо друго освен корупция. Това е причината и поради, която утре се събираме Гражданската лига, която обещах още през лятото и започваме реформационен етап. Време е да реформираме фундамента на това общество, време е да можем повече граждани да казваме директната истина, и време
13
0
 
31
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Всички тези лица, които така застъпват руската ядрена технология, никой от тях не се вози в Москвич, никой не иска да кара Волга. Всичките се разхождат в западни коли, но искат на нас да ни натрисат постоянно Русия.Всичко това се прави заради прословутата корупция, защото в руската енергетика няма никакъв контрол над корупцията. От руснаците можеш да получиш всичко, по всяко време, няма както в САЩ закон, който да превентира подкупването на чужди длъжностни лица, няма го закона както в Германия, където ако дадеш подкуп те преследва прокурора. Никой от тези хора не иска да се преквалифицира. Никой от тях не иска да учи в буквалния смисъл на думата. Вашите деца и моите деца ще искат да учат в Западна Европа, а не в Москва. Това е корпоративен интерес, няма нищо друго в българската енергетика. Много важно е да се знае, че руската ядрена технология изисква постоянна подръжка. Цялатаим енергетика е ненадеждна. Тя е масивна, направена на друга концепция, а не пазарна. В резултат, на което това са едни безкрайни поръчки, които текат и винаги може да минава номера...Знаете ли, че в АЕЦ Козлудуй има едно понятие, което се нарича ТОБ техническа обосновка на безопасност. Попитайте ги колко милиони левове са изхарчени за писане на хартии, които после не са ги употребили!Номерата им вече не минават. Научихме ги, след 20 години вече ги научихме. Бях на един конгрес във Вашингтон за ядрена енергетика и главата ме заболя като слушах къде се намираме ние. Ние се намираме в каменната ера заради тези специалисти. Но това няма кой да го разкаже. Националната телевизия няма да отиде да направи репортаж по този въпрос.Три въпроса трябва да се зададат ва т.нар. управляващи.Защо в периода между 20 декември и края на миналата година държавният резерв е бил разпродаден целия практически, говоря за мазут и течни горива. Това показва, че корупцията върви със страшна сила в държавния резерв. Прави ли се някакво управление на риска? Очевидно не се прави никакво такова, никой не го интересува какво ще стане на другия ден.Второто е, което трябва да се знае, че в България има нелегален пазар на износ на електричество. Правителството трябва да бъде притиснато за да бъде измерено реалното състояние на хранилището в Чирен. Нека проверим дали вътре ги има тези 800 млн.кубика, които ги обявиха. Аз съм готов да се обзаложа, че тях ги няма, защото знам кой търгува, не мога да го назова в момента, но знам кой търгува нелегално в България, каква е схемата и кои предприятия получават. Ако прокуратурата се заинтересува, ще назова този човек, и не само ще го назова, но ще им предложа определена консултантска компания от САЩ, която се занимава с точно такива престъпления. Нещо повече, аз съм се договорил с тази компания, чийто подизпълнител съм, тази работа да я свършат безплатно в България. Ако прокуратурата поиска аз ще го назова това лице. Българските служби за сигурност обаче не разполагат с методология за разследване на престъпления на бели якички, нито ги разбират,
12
0
 
31
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
РЕПОРТЕРСЮЖЕТИРАЗСЛЕДВАНЕПОЗИЦИЯИНТЕРВЮ СКАНДАЛНОМИШЕНАСПОРТКОНТАКТИ ДУЗПАСТЕФАН ГАМИЗОВ: ТРЯБВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ПРЕКРАТИМ МАНДАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ!В българската политика няма нищо друго освен корупция. В периода между 20 декември и края на миналата година държавният резерв е бил разпродаден целия мазут и течни горива. В България има нелегален пазар на износ на електричество. Българските служби за сигурност обаче не разполагат с методология за разследване на престъпления на бели якички.Четете в Мишена За промяна в размера на шрифта използвайте Ctrl и +/- на Вашата клавиатура НОВИНИСтефан Гамизов: Трябва предварително да прекратим мандата на президента Първанов! Дата: 18-01-2009 20:24Читатели : 1237В българската политика няма нищо друго освен корупция. В периода между 20 декември и края на миналата година държавният резерв е бил разпродаден целия мазут и течни горива. В България има нелегален пазар на износ на електричество. Знам кой търгува нелегално в България, каква е схемата и кои предприятия получават. Българските служби за сигурност обаче не разполагат с методология за разследване на престъпления на бели якички, нито ги разбират, нито знаят как ще става това разследване, и една година се дърпат да започнат да го правят. В предаването На четири очи по Нова телевизия, Стефан Гамизов обяви, че Гражданската лига, която оглавява си поставя за цел предварително да прекрати мандата на президента Георги Първанов:Хората с мръсни корпоративни интереси в енергетиката да си развиват АЕЦ Козлудуй. Да се хванат и да си направят два нови реактора седми и осми блок, но не руски, за да ни се смее целия свят. Защото заради всичките тези, които се пишат за големи специалисти в момента, като отиде човек на ядрен форум в чужбина, ние сме пример за подигравка в България. В момента, в който в ядрената енергетика, включително Китай, изгони руснаците заради прословутия проект Тян Ван и не ги допусна на финалния етап за двете ядрени централи с по два блока, и си избираше между френската технология и Уестниг хауз, ние в България, в момента, в който се развиват 16 ядрени проекта в света, само ние съсредоточихме огромна енергия, да лъжем всички как ще строим в Белене нещо невероятно и страхотно. А то не е такова.Като говоря за пети и шести блок на ядрената централа, защо те станаха толкова модерни? Нека да разкажат какво се случи в пети и шести блок кой направи модернизацията там, не беше ли американската компания Уестинг хауз, която направи уникален проект и защо въпросната компания Уестинг хаез е нежелана в момента в България? Знаете ли защо е нежелана? Защото миналата година Уестинг хауз беше купена от Тошиба, Тошиба пък на свой ред в България по един и или друг начин е свързана с мен в този бизнес. Тошиба нанесе единственият технологичен удар на руското лоби в България в енергетиката в Марица Изток 2. Поради простата причина, че се случи
11
0
 
31
 
! Отговори
мишо преди 15 години
да не се окаже пък сега че нямаме чували да го съберем
10
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Преди повече от месец от Русия внесоха огромно количество на висока цена и тогава се говореше за глоби на вносителя, защото се очаквало голямо понижение на цените след Нова година /наполовина към март/, т. е. ощетяват държавата с ненужно скъп внос. А явно се е подготвяло това което се случи.Хвърлят ни по храсталаците. Не вярвайте на всичко което се говори.Сега никой не говори за падане на цени, а дали ще има газ. Това от Турция, Гърция, Северно море са плашилки за Украйна най - вече.
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
а от руснаците каква беше цената.Който много плаче за скъпата руска газ да отива в русия на майна.Някои от заводите дори нямат нужда от газ защото нямат поръчки и дори да започнат работа тя няма да е с пълен капацитет.Ако гоце още продължава да се прави че очаква газ от русия икономиката напълно ще спре да работи защото никой от ес няма доверие на русия.Купувайки газ от други места бг ще възстанови част от даверието от ес и др. държави.Дори да плаща малко по скъпо но това не е така защото цените на петрола и газа падат само путин мисли че е голям тарикат като изнудва бълг. червено правителство.
8
0
 
31
 
! Отговори
иван шиляшки преди 15 години
Алоооо,СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!КОЯ ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ ГО КАЗА?КОГА ГО КАЗА?
7
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
иха , уха това е положението на каква цена ще се купи не е работа на дървения философ , при 14 млн. загуба на икономиката дневно това е официално цената за спирането на газта от русия , в всички случаи ще е по изгодна цената ако се работи , изпълняват се договорите и работниците не са в неплатен оптуск
6
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
А ти знаеш ли на каква цена купуваме газта от усия.Аман от ***.
5
0
 
31
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Чак сега ли се сетиха, че можело и така?!
4
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
абе, папагал, всичко е търговия! знаеш ли на каква цена ще ни я продават газта?
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде,почвчйте да хулите и псувате съседката ни ,че са прости византийци и мръсен народ,но тоз народ ни подава в труден момент помощ......
2
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
а на кава цена ще го плащаме?и кой ли е гушнал този път комисионна...
1
0
 
31
 
! Отговори
някой преди 15 години
Ихаааа!:)