Най-после! Юлия и Вова парафираха за газа

Тимошенко обяви, че транзитът на руски газ за Европа ще започне веднага щом газът стигне до Украйна
19 яну 2009 19:20,
19
Най-после! Юлия и Вова парафираха за газа
Снимка: БГНЕС

Русия и Украйна подписаха дългоочаквания договор за подновяване на доставките на руски газ за Европа през територията на Украйна.

По време на подписването на 10-годишния договор в сградата на руското правителство премиерът Владимир Путин заяви, че „Газпром“ е получил заповед да възобнови доставките на газ за Европа през територията на Украйна и че очаква това да стане в близко време.

Путин каза още, че международните наблюдатели, контролиращи транзита на руски газ през Украйна, ще бъдат отстранени.

На церемонията по подписването присъстваха и украинският премиер Юлия Тимошенко, директорът на „Газпром“ Алексей Милер и на „Нафтогаз“ Олег Дубина.

Юлия Тимошенко съобщи, че транзитът на руски газ за европейските потребители ще започне веднага щом газът стигне до Украйна.

„Ние ще възобновим транзита на газ за Европа веднага след като той стигне до украинската газопреносна система. Няма да има никакво отлагане“, подчерта украинският премиер.

В същото време Европейската комисия поиска да бъде информирана за точния час, когато доставките ще бъдат подновени, и добави, че наблюдателите й ще контролират този процес.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
zz-top преди 15 години
Пиебалгс: Няма доказателства, че Украйна е крала газ20.01.2009Европейският съюз не откри доказателства в подкрепа на руските обвинения, че по време на газовата криза Украйна е крадяла руски газ, предназначен за европейските клиенти, заяви днес еврокомисарят по енергията Андрис Пиебалгс, предаде АФП.Нямам доказателство Украйна да е вземала газ без разрешение за това, посочи Пиебалгс на съвместна пресконференция в Киев с украинския премиер Юлия Тимошенко. Той изрази задоволство от подновяването на транзита на руски газ през Украйна за Европа и го окачестви като огромна крачка напред. Еврокомисарят подчерта, че това е станало възможно благодарение на глобалния 10-годишен договор между Руската федерация и Украйна. /БГНЕС /БГНЕС
17
0
 
2
 
! Отговори
cv преди 15 години
НО КАКВО СТАНА С БЪЛГАРИЯ...НАЙ-ПОСЛЕ И АЗ ДА ПОВЯРВАМ НА ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО "НЕДОРАЗУМЕНИЕ"... - енергийния министър...:Загубите, които има България от началото на газовата криза, за икономика като нашата е катастрофа...ТАКА Е...,И СЕГА СЛЕДВА ПРИЛАГАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА...: ..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)п.п. Не забравяйте, ТОВА СА СЕРИОЗНИТЕ МОТИВИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ..., НО АКО СИ ТРЪГНАТ ВЕДНАГА - ЗА КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ..., МОЖЕ И ДА ИМ ПРОСТИМ...
16
0
 
2
 
! Отговори
котаракъ преди 15 години
ЕКШЪН, МАЙНА! ЕКШЪН ДО ДУПКААА!
15
0
 
2
 
! Отговори
Рудолф-пияния елен с преди 15 години
-Вие,гражданино Вовка-С-Ръка-Ловка вземате ли за законна съпруга гражданката Юлка-С- -Като- ?Дъра-бъра.......Можете да изчykaтe булката!
14
0
 
2
 
! Отговори
scum преди 15 години
... застанали все едно ще се женят :)
13
0
 
2
 
! Отговори
Рудолф-пияния елен с преди 15 години
Джурналистина,дето е писал тази статийка,е пасал говедата с "Вова"! Има връЗки момчето...Не го дразнете!
12
0
 
2
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
IMPERIALISTITE SE NADJAVAHA NA VOJNA MEJDU RUSIA I UKRAJNA , A TO KAKVO SE POLUCHI !? OTNOVO NEUSPEH , KAKTO I V GRUZIJA . I OTNOVO KAKTO SAAKASHFILI TEHNIJAT AGENT JUSHCHENKO E V NEMILOST . DA BADESH ATLANTIK NE E VECHE PROFESIJA , KOJATO DAVA SIGURNOST .
11
0
 
2
 
! Отговори
mmm преди 15 години
na toia prezervativ mu vikate vova a?tozi mister vodka i tazi miss leka kaka pobarkaha darzavata mozete spokoino da gi izlizete.dupedavci.
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
...ЧЕ ПУТИН БЕШЕ ШЕФ НА ОТДЕЛА В КГБ КОЙТО ОТГОВАРЯШЕ ЗА ЕВРЕИТЕ ... НА ЮЛЧЕТО ДЯДО И Е ЕВРЕЙН ...
9
0
 
2
 
! Отговори
Al преди 15 години
Вова!? Вова..!???!? Този незнаен журналист, който е писал статията, да не би случайно да е стоял на един чин с Путин в началното училище, че се обръща към руския премиер с "Вова"?
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тази кака го отнася, както шаран отнася плувката. Рибарите знаят какво искам да кажа!
7
0
 
2
 
! Отговори
salam преди 15 години
abe edno vrema kat nqma6e gaz kak karahme....to samo gazta nikusura
6
0
 
2
 
! Отговори
азззз преди 15 години
Някак си не ми се връзва на този престъпник,умалителното Вова!
5
0
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
Vova dade Gaz, Uliq dade ;)
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Путин каза още, че международните наблюдатели, контролиращи транзита на руски газ през Украйна, ще бъдат отстранени.--------------Нещо много бързо забрави обвиненията в кражба на газ? Какво стана, няма ли да си искате парите от украинците или сте широки славянски души:))) Ах, тази матушка Русь, ее умом никак не понять...
3
0
 
2
 
! Отговори
Haze преди 15 години
Хайде сега да си подредим и нашето дворче тука , щот не *** ми незнам . Приемам само конструктивни обосновани предложения . Без глупости от рода Сащ , Русия , ЕС , Израел и тяхните умопомрачителни постижения . На тази дупка тука ние сме началници и ще трябва или да се стягаме и да си направим една 'ревизия' или да затваряме и да си ходим .
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
aide nova godina
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
панскооо....като залпа на "Аврора" хихихиихи