Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!

Командира с размазваща критика към премиера и кабинета
Обновена: 6 дек 2010 15:05 | 6 дек 2010 14:15,
705
Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който доскоро твърдеше, че не може да се меси в кадровата политика на премиера Бойко Борисов, днес поиска да бъдат сменени близо половината му министри.

Причината е, че единственото, което правителството на ГЕРБ произвеждало, било само скандали. Толкова много, че и от ДСБ вече трудно се ориентирали в изработването на политическа позиция по тях.

Но Командира измисли име на ситуацията – „Вкалинчихме се”. Само през последната седмица управлението произвело 19 големи скандала, според статистиката на тъмносините.

„Последният ход на министър-председателя наистина е да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че това, което се случва, не се дължи на лошо лидерство. Не на невъзможност да зададе дневен ред на страната, а се дължи на лоши изпълнители, които опорочават зададения от него дневен ред и го превръщат в скандали”, хвърли ръкавицата Костов.

На въпрос кой трябва да си ходи, Командира започна да изброява конкретни имена и политики.

„Ами, много трябва да си ходят. Вежди Рашидов трябва да си ходи заради скандала с Мишел Бонев и изобщо заради политиката срещу българската култура и кино. Трябва да си ходи и областният управител на Пловдив, който инструктира хората как да подправят изборни резултати. Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните”.

Костов отново повтори, че трябва да си ходи министърът на културата, но явно атакувайки вече образователния Сергей Игнатов заради всички проблеми с „висшите училища и БАН”.

Другият отстрелян министър, ако Командира беше на власт, щеше да е земеделският Мирослав Найденов, защото е предложил „това момиче с година и половина стаж да оглави най-крупната банка, наречена фонд „Земеделие”. Тази – Калинка”.

Тук Костов се спря и попита дали да продължава. След като получи насърчение от журналистите, го направи.

„Трябва да си ходи новият министър на здравеопазването, защото това, което се случва в Горна Оряховица – това е пълна парализа на институциите, които са отговорни за здравето на хората”.

И още „какво е това здравеопазване, в което министърът на вътрешните работи решава кой случай какъв е. Това е пълна парализа”.

Тук Иван Костов пак попита дали да продължава и отново продължи с атака към социалния министър

„Коледна добавка няма да получат българските пенсионери. Защо толкова пристрастно го казвам, защото е въведено от нас. 13 години никой не посегна на това нещо”.

След това Командира подхвана пътищата – проблемите с калта по Южната дъга на околовръстното и пътя за Гърция. „Къде е министърът на регионалното развитие и благоустройството, къде е министърът на транспорта?”, добави още двама в списъка Костов.

„Ако иска нещо да направи и ако иска да покаже, че не се дължи на липсата на лидерство – радикални промени в кабинета, защото за тази седмица тези са се орезилили. Другата седмица – други”, допълни Иван Костов.

Според него е въведена „тоталитарната практика” всички да бъдат оплювани. „И отгоре кой е добрият”, зададе реторичен въпрос Командира. „Това не е държава, това наистина е хаос”, каза той.

Лидерът на ДСБ тъкмо се беше ориентирал към приключване, когато го попитаха дали вътрешният министър Цветан Цветанов е по-малко виновен от останалите. Костов се върна още седмица назад – обвиненията на Цветанов към бившия главен прокурор, които не довели до нищо.

„Може ли така да говори един министър? Може ли така да се принизява институцията? Това е отчаян милиционерски натиск. Отчаян, вече наистина съвсем отчаян”.

Така, в критиката си по конкретни ресори и в отговор на въпроса „кой да си ходи”, Костов засегна 9 министри и един областен управител, а всички министри в кабинета Борисов са 17.

Въпреки това – тъмносините все още твърдят, че не са опозиция на ГЕРБ, но щели да станат, ако управляващите реализират „предателския” проект АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
639
9
 
7
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
Костов, остави ги-гербавите комунисти и милиционери и *** им червени атакисти никога няма да те разберат. Нека си вървят като с коне с капаци към светлото бъдеще на комунизъма-идиотизъма.
638
3
 
3
 
! Отговори
ghfdi преди 13 години
Няма да ти кажем нищо, защото си ОВЦА и няма как да разбереш. Аз овца, да разбира от човешки език не съм виждал. Виждал съм да разбира от друго.
637
5
 
14
 
! Отговори
muri преди 13 години
*** грозната мутра ако съм прокурор само за нея получава дестка и че е *** мазен още десетка
636
9
 
10
 
! Отговори
Шопа преди 13 години
Защо герберските овци не кажат къде е излъгал Костов във това изявление а само си знаят ***, *** и ........ Що не погледните че по некъдърно и по крадливо и мизерно управление България не е имала до сега. Добре че Костов беше на власт та стабилизира държавата и от неговата политика в момента сме стабилни и в европейския съюз а не че Бойко Комуниста така е решил .
635
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов отдавна трябваше да се оттегли от политиката. Най-сетне имаме правителство, което желае да направи нещо добро и градивно за страната си. Добрата инфраструктура е една от най-важните предпоставки за инвестици. Инвестициите означават работни места за хората. Подемът в германската икономика след първата световна война е започнал със строителството на добри пътища и магистрали. Та, колко км. магистрали построиха предходните правителства на Станишев, Сакскобурготски и Костов?
634
5
 
5
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
Костов не е отговорил на основния въпрос.Беше ли готова ГЕРБ да управлява. Имаше ли потенциал за управление.
633
3
 
12
 
! Отговори
tfkf преди 13 години
Мангалеее, мангалеее ! *** "...., Циганино, бодур жица....", абе що я окраде тази държавица. Ти ли ще ни даваш съвети ?
632
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много голяма ПРОСТОТИЯ в този форум...)))) Изглежда всички сте от ГЕРБ-а и защитавате безмозъчно вожда,който пък си обича само Путин...хахаха...))) Нещастна държава. Хем го защитават,хем ще си плащат яко руския газ,както и децата и внуците им...Умират от глад и мизерия,но вожда трябва да се защитава...*** народ - слаба държава!
631
7
 
12
 
! Отговори
ето пак преди 13 години
ПАК НЯМА ДА МОГА ДА ЗАКУСЯ,ВИНАГИ ,КОГАТО ВИДЯ ЧЕРНАТА ,*** МУЦУНА ПОЛУЧАВАМ ПОЗИВИ И СЛЕД МАЛКО ОТ ВСЯКАКВО ЯДЕНЕ МИ СТАВА ГАДНО ,КАКТО КОГАТО ВИДЯ ЧЕРНАТА,ОТВРАТИТЕЛНА,КРАЖБАДЖИИСКА ТИКВА,НЯМА ЛИ ОПЕРАЦИЯ КОСТОФФФФ,И ЩЕ СИ КАЖЕ ВСИЧКОТО,ДАЖЕ И ОНОВА НЕЩО ДЕТО ПЕТАР СТОЯНОВ ГО ПРИЗОВАВАШЕ;КАЖИ СИ ИВАНЕ,АМА ЦИНГАРЕЛАТА КАЗВА ЛИ БЕЗ БОИ ,ЗАТОВАЕДИН ХУБАВ ПЕРДАХЕ ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ЗА ТАКЪВ КРАДЕЦ НА НАРОДА.
630
6
 
10
 
! Отговори
емо преди 13 години
кви4и, за6тото усе6та 4е изринването на Авгиевите обори ве4е го доближава...
629
1
 
3
 
! Отговори
Ko praim sega ? преди 13 години
В конкурс от 2007 г. за експерти по програма САПАРД" са подали молби около 845 души. От тях 420-430 души са минали през първото сито и Калина Илиева е била сред тях.Това обясни тази сутрин пред Нова телевизия бившият директор на Държавен фонд Земеделие" Димитър Тадаръков, който е назначил Илиева."Бях пуснал заповед, както при всички конкурси, за комисия, начело със заместник-изпълнителен директор и директор Човешки ресурси", който е проверил документите. Тя е класирана сред първите 40, тъй като беше сред онези 5-6 души, завършили в чужбина, а ние търсим такива хора. Имала е бележка за легализиране на документите", обясни още Тадаръков, цитиран от КРОСС, по повод фалшивата диплома на Илиева.
628
4
 
13
 
! Отговори
Sersemus Bulgaricus преди 13 години
За мен новият '' спасител '' трябва да е :1. До 45 години2. Да не бил член на БКП , като Костов3. Да не е agent на ДС , като Гоце4. Да не е безраборен, като хамстера,5. Да не е ***, като Яне6. Да има истинско више, не като калинката7. Да нема в родата шумкари8. Да не участвал в масоват / подмасовата приватизация и заменките9. Българин / ка, източноправославенТези около него също.......
627
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко некрофили има в тоя форум!!!
626
9
 
10
 
! Отговори
ЩОТО ТАКА! преди 13 години
КОСТОВ, колко процента са зад теб, знаеш ли? Триковете и номерата, които прилагате на Бойко не ви правят чест. Ще ти повярвам, само ако хванете премиера, че е организатор на убийства, отвличания, кражби, обири, източване на ДДС, търговия с наркотици, източване на държавата и т.н. Всичко друго е политически маньовър.
625
7
 
7
 
! Отговори
макето преди 13 години
Костов че е крадец, никои не го отрича,но-това което е казал даже е казано с дипломатически тон.БОКО събуди се ,защото отиваш на бунището на историята.НИЕ не сме очаквали и повече от теб.
624
9
 
9
 
! Отговори
Костов нахала преди 13 години
Този ***, отдавна народа му каза Баста, какво пак *** ???
623
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на теб лека нощ. Мислех си че утре си на училище.
622
0
 
4
 
! Отговори
Макгайвър преди 13 години
629, буахахахахах, седнало някакво си мюре-*** да ми слага етикети... сега няма да спя, толкова ме разстои. :D Аз се оттеглям, понеже утре съм на бачкане и трябва да си заслужа парите, за да има какво да си сложа на масата на Коледа и Нова година. Оставям те да просвещаваш и останалите "*** глави", лека нощ ти желая.
621
3
 
7
 
! Отговори
До 631 преди 13 години
Ми няма други, само ти и Костов сте. Ами я се съберете да видим какъв вундеркинд ще се пръкне Госпожо. Кво само му се възхищавате, запазето му генетичния материал, той ще трябва не само на България, но на целия свят
620
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Костов, дълги години съм гласувала за Вас, но в последно време считам, че не подкрепяте правителството в опита му да спре корупцията и престъпността. Да, Б.Б. не е обигран в политическите игри и няма подходящи кадри/ т.е. кадри на ДС и БКП/, които да станат министри, но има воля и желание да се пребори с престъпността и се нуждае от подкрепа, а Вие и СДС не му помагате. Спомнете си, че Вие и СДС също бяхте неподготвени и правехте грешки, затова не помагайте на БСП и ДПС.

Спонсорирани публикации