Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!

Командира с размазваща критика към премиера и кабинета
Обновена: 6 дек 2010 15:05 | 6 дек 2010 14:15,
705
Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който доскоро твърдеше, че не може да се меси в кадровата политика на премиера Бойко Борисов, днес поиска да бъдат сменени близо половината му министри.

Причината е, че единственото, което правителството на ГЕРБ произвеждало, било само скандали. Толкова много, че и от ДСБ вече трудно се ориентирали в изработването на политическа позиция по тях.

Но Командира измисли име на ситуацията – „Вкалинчихме се”. Само през последната седмица управлението произвело 19 големи скандала, според статистиката на тъмносините.

„Последният ход на министър-председателя наистина е да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че това, което се случва, не се дължи на лошо лидерство. Не на невъзможност да зададе дневен ред на страната, а се дължи на лоши изпълнители, които опорочават зададения от него дневен ред и го превръщат в скандали”, хвърли ръкавицата Костов.

На въпрос кой трябва да си ходи, Командира започна да изброява конкретни имена и политики.

„Ами, много трябва да си ходят. Вежди Рашидов трябва да си ходи заради скандала с Мишел Бонев и изобщо заради политиката срещу българската култура и кино. Трябва да си ходи и областният управител на Пловдив, който инструктира хората как да подправят изборни резултати. Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните”.

Костов отново повтори, че трябва да си ходи министърът на културата, но явно атакувайки вече образователния Сергей Игнатов заради всички проблеми с „висшите училища и БАН”.

Другият отстрелян министър, ако Командира беше на власт, щеше да е земеделският Мирослав Найденов, защото е предложил „това момиче с година и половина стаж да оглави най-крупната банка, наречена фонд „Земеделие”. Тази – Калинка”.

Тук Костов се спря и попита дали да продължава. След като получи насърчение от журналистите, го направи.

„Трябва да си ходи новият министър на здравеопазването, защото това, което се случва в Горна Оряховица – това е пълна парализа на институциите, които са отговорни за здравето на хората”.

И още „какво е това здравеопазване, в което министърът на вътрешните работи решава кой случай какъв е. Това е пълна парализа”.

Тук Иван Костов пак попита дали да продължава и отново продължи с атака към социалния министър

„Коледна добавка няма да получат българските пенсионери. Защо толкова пристрастно го казвам, защото е въведено от нас. 13 години никой не посегна на това нещо”.

След това Командира подхвана пътищата – проблемите с калта по Южната дъга на околовръстното и пътя за Гърция. „Къде е министърът на регионалното развитие и благоустройството, къде е министърът на транспорта?”, добави още двама в списъка Костов.

„Ако иска нещо да направи и ако иска да покаже, че не се дължи на липсата на лидерство – радикални промени в кабинета, защото за тази седмица тези са се орезилили. Другата седмица – други”, допълни Иван Костов.

Според него е въведена „тоталитарната практика” всички да бъдат оплювани. „И отгоре кой е добрият”, зададе реторичен въпрос Командира. „Това не е държава, това наистина е хаос”, каза той.

Лидерът на ДСБ тъкмо се беше ориентирал към приключване, когато го попитаха дали вътрешният министър Цветан Цветанов е по-малко виновен от останалите. Костов се върна още седмица назад – обвиненията на Цветанов към бившия главен прокурор, които не довели до нищо.

„Може ли така да говори един министър? Може ли така да се принизява институцията? Това е отчаян милиционерски натиск. Отчаян, вече наистина съвсем отчаян”.

Така, в критиката си по конкретни ресори и в отговор на въпроса „кой да си ходи”, Костов засегна 9 министри и един областен управител, а всички министри в кабинета Борисов са 17.

Въпреки това – тъмносините все още твърдят, че не са опозиция на ГЕРБ, но щели да станат, ако управляващите реализират „предателския” проект АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
659
4
 
6
 
! Отговори
Пацо преди 13 години
Едно време бях привърженик на Костов, но напоследък съвсем ми падна в очите.особено като го чух да казва това: ""Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните"вече ми е противен
658
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странно никаде не мога да видя новината за 13-та заплата на магистратите, която при това е двойно по голяма от месечната (2500лв месечна). Причината имали излишни пари.
657
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
ha na kelepireca sj ,tamnosinite.ha da butnem boiko ia da zaprivatizirame pak,4e ne6to kasi4kite sa poizprazniha.mavara i marti sa ot tipa kradci s beli rakavi4ki.o6te kato se lepnaha za gerb stana jsno,4e 6te parazitirat,dokato izjdat gerb i se namardat na 6efskoto mjsto.akoBOIKO NE USTISKA,ZA VOLEN 6TE GLASUVAM,NO ZA BSP,DPS,RSZ,SDS, NE daje i posmartno.stari komunisti4eski heteri s novi bardaci.
656
3
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Националния ни интерес е Благоденствие на Българската нация- ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърни министри!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза; Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 4-5%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара, всички селскостопански плащания да са за Собствениците на земя и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене...
655
0
 
5
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Да,точно така,искаме да купиме летящата чиния на Доган,че през мандата на тройната не можа да събере достатъчно пари.
654
8
 
12
 
! Отговори
Перник преди 13 години
Щом вече всички оплюват ГЕРБ,значи нещо куца в системата, в правителството, в политиката.Трябва да се смени!И то бързо!Не щем "калинчовци" да ни управляват!
653
14
 
10
 
! Отговори
гриб преди 13 години
Има някаква уговорка за масово оплюване на ГЕРБ по медиите-и сини , и червени, което ме кара да си мисля, че ГЕРБ са в правилната посока и настъпват интересите на някои много здраво!Така, така, ГЕРБ, мачкайте наред!Може да не са идеални, но единствено хората от това правителство се опитват да променят нещата!!!
652
11
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
КОСТОВ ВЕЧЕ МИ СТАВА ПРОТИВЕН!
651
6
 
18
 
! Отговори
Веселина преди 13 години
Не съм вярвала, че ще го кажа, ама прав е Костов! Наистина на нищо не прилича, давайте празниците да идват, защото поможението е нетърпимо - в държавата цари хаос, а ние сме още трезви?!?!
650
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов забрави да нареди и Екоминистъра. Я какви наводнения и потопи, а от министерството не врътнат крана поне. Кво като е криза-най-сигурният доход се оказаха пенсиите, затова да дадат по още една Коледна, че и Новогодишна може.Този що не си признае и от скрита опозиция да излезе наяве.
649
4
 
13
 
! Отговори
SJ преди 13 години
ВБойчихме се,ВЦецихме се(два пъти),вТелефончихме се,защо и да не се ВКалинчим,така си вървят нещата :)
648
4
 
22
 
! Отговори
! преди 13 години
Цитирам г-н Костов:"Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните"Е нема по-тъпо изказване!
647
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
г - н. Костов забравихте един , младенов - външният министър, той ходи до Америка да преговаря за визите , а какви ги свърши л...... , Почти 1 месец на екскурзия ,та чак и до Канада да открие македоно - българска църква .Да каже на данакоплатците колко пари изхарчи ...тоя дето сменя партий не е никъкъв професионалист , само кареарист.....
646
9
 
12
 
! Отговори
demokrat преди 13 години
HUBAV ILI LOSH KATO KOSTOV DRUG GOLIAM POLITIK NIAMAME.
645
9
 
15
 
! Отговори
ник преди 13 години
Мразя Костов ама е прав.
644
5
 
8
 
! Отговори
софиянка преди 13 години
като се изкаже и страната почва да се тресе ;ПОЛИТИК
643
5
 
15
 
! Отговори
Kalimavkata преди 13 години
Абе,Костов,ти ли дето донесе толкова беди на България ще даваш акъл ?!?! Ти ли дето положи основите на ДЕРМОКРАЦИЯТА И НОВИЯТ РЕД в страната сега се правиш на интересен?!?! Скрий се и несе показвай повече!!!А,щях да забра- вя : една кукувица е изкукала,но за нея не казваш нищо ?! Кой ли е виновен ?! Ам проучи де и обяви на всеослушание :)))
642
11
 
11
 
! Отговори
олеле преди 13 години
Цветан Цветанов проведе среща с конгресмен Джо Уилсън, съпредседател от Републиканската партия на групата за приятелство с България в Конгреса на САЩМА ТОА НАШИЯ НЕ ГО БРОЯТ И ЗА ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА, ОТ НЕМАЙ КЪДЕ ПРАТИЛИ НЕКАКЪВ ДА СЕ СРЕЩНЕ С НЕГО ИЛИ ПРОСТО СА СЕ ЗАСЕКЛИ В КОРИДОРА ДА СЕ СНИМАТ.СМЕХ , СМЕХ , ГОЛЕМ СМЕХ , "ЦЕЦО В АМЕРИКА" - НОВАТА БЪЛГАРСКА ТРАГИКОМЕДИЯ
641
12
 
8
 
! Отговори
Агата преди 13 години
Костов има право, защото никога не е бил комунист-това е факт. Такова ще е винаги дереджето докато управляват бивши комунисти и деседари и докато на възлови места във всяка област стоят само комунисти.
640
14
 
8
 
! Отговори
социалист преди 13 години
И какво направиха за 18 месеца другарите комунисти повече от социалистите. Когато стигнете стандарта на Станишев, свирнете. Само с оплюване и с измислени милиционерски бюлетини рейтинг не се вдига другари ***.

Спонсорирани публикации