Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!

Командира с размазваща критика към премиера и кабинета
Обновена: 6 дек 2010 15:05 | 6 дек 2010 14:15,
705
Вкалинчихме се, Бойко, махай вече министри!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов, който доскоро твърдеше, че не може да се меси в кадровата политика на премиера Бойко Борисов, днес поиска да бъдат сменени близо половината му министри.

Причината е, че единственото, което правителството на ГЕРБ произвеждало, било само скандали. Толкова много, че и от ДСБ вече трудно се ориентирали в изработването на политическа позиция по тях.

Но Командира измисли име на ситуацията – „Вкалинчихме се”. Само през последната седмица управлението произвело 19 големи скандала, според статистиката на тъмносините.

„Последният ход на министър-председателя наистина е да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че това, което се случва, не се дължи на лошо лидерство. Не на невъзможност да зададе дневен ред на страната, а се дължи на лоши изпълнители, които опорочават зададения от него дневен ред и го превръщат в скандали”, хвърли ръкавицата Костов.

На въпрос кой трябва да си ходи, Командира започна да изброява конкретни имена и политики.

„Ами, много трябва да си ходят. Вежди Рашидов трябва да си ходи заради скандала с Мишел Бонев и изобщо заради политиката срещу българската култура и кино. Трябва да си ходи и областният управител на Пловдив, който инструктира хората как да подправят изборни резултати. Трябва да си ходи и транспортният министър, защото как може да се сблъскат два кораба пред Емине. Това не може да е само по вина на капитаните”.

Костов отново повтори, че трябва да си ходи министърът на културата, но явно атакувайки вече образователния Сергей Игнатов заради всички проблеми с „висшите училища и БАН”.

Другият отстрелян министър, ако Командира беше на власт, щеше да е земеделският Мирослав Найденов, защото е предложил „това момиче с година и половина стаж да оглави най-крупната банка, наречена фонд „Земеделие”. Тази – Калинка”.

Тук Костов се спря и попита дали да продължава. След като получи насърчение от журналистите, го направи.

„Трябва да си ходи новият министър на здравеопазването, защото това, което се случва в Горна Оряховица – това е пълна парализа на институциите, които са отговорни за здравето на хората”.

И още „какво е това здравеопазване, в което министърът на вътрешните работи решава кой случай какъв е. Това е пълна парализа”.

Тук Иван Костов пак попита дали да продължава и отново продължи с атака към социалния министър

„Коледна добавка няма да получат българските пенсионери. Защо толкова пристрастно го казвам, защото е въведено от нас. 13 години никой не посегна на това нещо”.

След това Командира подхвана пътищата – проблемите с калта по Южната дъга на околовръстното и пътя за Гърция. „Къде е министърът на регионалното развитие и благоустройството, къде е министърът на транспорта?”, добави още двама в списъка Костов.

„Ако иска нещо да направи и ако иска да покаже, че не се дължи на липсата на лидерство – радикални промени в кабинета, защото за тази седмица тези са се орезилили. Другата седмица – други”, допълни Иван Костов.

Според него е въведена „тоталитарната практика” всички да бъдат оплювани. „И отгоре кой е добрият”, зададе реторичен въпрос Командира. „Това не е държава, това наистина е хаос”, каза той.

Лидерът на ДСБ тъкмо се беше ориентирал към приключване, когато го попитаха дали вътрешният министър Цветан Цветанов е по-малко виновен от останалите. Костов се върна още седмица назад – обвиненията на Цветанов към бившия главен прокурор, които не довели до нищо.

„Може ли така да говори един министър? Може ли така да се принизява институцията? Това е отчаян милиционерски натиск. Отчаян, вече наистина съвсем отчаян”.

Така, в критиката си по конкретни ресори и в отговор на въпроса „кой да си ходи”, Костов засегна 9 министри и един областен управител, а всички министри в кабинета Борисов са 17.

Въпреки това – тъмносините все още твърдят, че не са опозиция на ГЕРБ, но щели да станат, ако управляващите реализират „предателския” проект АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
619
4
 
1
 
! Отговори
до 614 преди 13 години
къде я видя тази харизма ? къде го видя това направеното , какви силни думи . еее ти си го виждай на сдраве ...на другите не го препоръчвай .
618
2
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Кави очила имате?Как може на чист ***,да кажеш мръсно ***?Поне бъдете обективни!То,още 30,40години и Българин в резелват ще идват да видят!
617
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкия Костов, само в този форум се радва на одобрение. Двама трима последователи, пишат ли пишат. Може и Мартинчо да помага.Бедни Костов, като го махнат форума съвсем ще отидеш в забвение
616
1
 
1
 
! Отговори
Иван Костуф преди 13 години
Наде ,ама това ти ли си *** мила
615
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еее , само празни закани ...слабичко си ми бабо
614
0
 
1
 
! Отговори
McGiver преди 13 години
623, окей, кажи тогава какво да правим. Ти какво предлагаш, за да тръгнем по пътя, по който вървят другите европейски народи?
613
5
 
4
 
! Отговори
до 614 преди 13 години
Какво чувстваш,като говориш така?Такава простащина и злоба,някой да напише такова нещо ме...ме..Не те ли е срам,безроднико да говориш така?Иван Костов-същият въобще не прилича на ***,нито на неадерталец-аз виждам в него един много красив мъж,чаровен,с харизма.Възхищавам се на такива умни хора,като него.Как нямаше още един,който да направи толкова за Б-я,колкото него!Ама положителни неща!
612
4
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
Много поклонници на мумията Костуф бе
611
3
 
6
 
! Отговори
Бай Геле преди 13 години
Костов и неговото тамагочи Мартин не могат още да повярват, че не са във властта, нямат министерства, нямат постове, нямат влияние, нямат далавера, нямат нищо, освен едно голо депутатстване. Печени на скарата на собствената си алчност, те току се прехвърлят от една страна на друга и се чудят каква позиция да заемат, белким трогнат или стреснат лошия Бойко, когото най-откровено презират, без да си дадат сметка, че така само се опичат по-добре. Като сте толкова умни, пиленца, къде ви е властта?
610
2
 
5
 
! Отговори
АААА преди 13 години
А забрави и партиината секретарка Еленчето . Иначе не бели комунисти деиба ибрекчиите му продажни
609
1
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Като се размислите,от 132г.управници на България са само мекерета,масони, коминтерновци,евреи,джуревци,***,опушени!Нито един Българин,освенСт.Стамболов!Егати,по зле и от колония!Да те е срам да се наречеш Българин!
608
2
 
6
 
! Отговори
623 преди 13 години
Прочети му статиите за плановата икономика.Виж кого цитира в литературата. КПСС, БКП и Тодор Живков.Костов е жалък безскрупулен кариерист. Преклонението ви през Костов напомна на преклонението на комунистите пред БСП -- същите задръстеняци сте като тях. Почтени, честни , но ***
607
2
 
5
 
! Отговори
McGiver преди 13 години
622, иска ми се нЕкой от вас да ми падне в ръчичките, ама за мое съжаление нЕма как. Ще ти изкарам левите убеждения през калната точка. :D
606
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
умен демократичен плъх макгайвърчо ами хващай парахода за американо тогава )
605
3
 
6
 
! Отговори
До 619 преди 13 години
Провери биографията на Костов, и ще видиш, че той е мръсно комунистическо ***. Имайте малко доблест поне това да го признаете.
604
4
 
3
 
! Отговори
Съюз с Яне преди 13 години
Г-н Костов, защо правите изказвания без да сте ги съгласували с Мартинчо. Сега ще се разсърди протежето и ще настане разцепление и Костов ще остане без партия. Тогава какво. Еми да, Яне Янев ще се съгласи да се кооптирате. Вие и сега се едно, че сте си плюли в устата, все иедно и също говорите.Пък и Трактора, може да изкашля някои лев за Костов и ще го гледаме вече усмихнат -- няма да е така напрегнат се едно, че запек го мори.
603
1
 
2
 
! Отговори
Shadravana преди 13 години
Само Костов направи нещо и покрадна ,другите крадоха в колосални размери.
602
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе няма нужда от кожи, той и така е страшен.
601
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти говориш за неадерталците , само му липсва наметнатата бизонската кожа
600
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе този *** костов още ли се бори за власт? Навремето като го свалиха от лидерския пост на СДС и избраха Н. Михайлова, той се обиди и реши да го разцепи като си направи партийка - пак да си е лидер, ама на негова. Същия *** като Божков, Софиански, Бакърджиев и другите които разцепиха тогава СДС - сега да духат супата.

Спонсорирани публикации