Последните думи на самовзривилия се на Домодедово

Камикадзето влязъл безпрепятствено на международния терминал
Обновена: 25 яну 2011 15:35 | 25 яну 2011 09:30, Елка Василева
104
Последните думи на самовзривилия се на Домодедово
Летище Домодедово. Снимка: БТА

След терористичния акт на летище Домодедово в Москва руската общественост си задава въпроса как терористът-самоубиец с бомбата, която най-вероятно е била в куфара му, безпрепятствено е влязъл в сградата, без никой да го провери и да го спре.

Според една от версиите обаче бомбата е била закрепена около кръста му, тъй като на мястото на експлозията не е имало дупка, предаде РИА Новости.

Според „Московский комсомолец“ терористът може би е пристигнал с кола от града, оставил е автомобила на платения паркинг, откъдето веднага се влиза в залата за посрещачи на международния терминал.

На входа има пост с двама милиционери, има и металодетектор. Изданието пише, че милиционерите почти не следят кой влиза, може да се мине и покрай тях, и покрай металодетектора.

След това терористът най-вероятно се е качил на втория етаж, където винаги има тълпи от хора. Тази зона условно е отделена от изхода от митническия терминал със синя полоса, но границата не се спазва от никого. На входа на терминала също няма охрана.

Хора, оказали се там в момента на терористичния акт, разказват, че на малката площадка са се били струпали толкова хора, че е било просто невъзможно да се забележи кой се приближава или отдалечава.

Според очевидци секунди преди взрива мъж от тълпата извикал: "Ще ви убия всичките!" След това се чул взрив.

Още по темата

"Тресна така, че хората в международния терминал изпопадаха на пода", цитира думите на очевидци "Комсомолская правда".

Първата им мисъл била, че на летището е паднал самолет.

"В момента на експлозията посрещах човек, пристигащ от Лондон", разказва московчанинът Дмитрий Илин в линейката.

"Внезапно се чу трясък, видях огнено кълбо, хората закрещяха. В бомбата имаше много парчета. Продупчиха ми краката, панталоните ми бяха разкъсани. По чудо не пострадах силно. Макар че пред очите ми на един човек просто му откъсна лицето. Медиците пристигнаха бързо, качиха ни на линейките и тръгнахме към болниците", казва мъжът.

Друг очевидец Артьом Жилинков твърди, че е видял терориста в гръб. По думите му той е бил облечен в черно. Куфарът му избухнал в ръцете. Камери са запечатали момента на взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
Chef преди 13 години
Това за сигурноста са пълни глупости,по принцип пътувам доста като последно бях в Москва само ,че на Шереметьово на 18/12/2010г е няма по сериозен контрол нито на Шарл Де Гол нито в Люксембург никъде в Европа не са толкова стриктни.Просто летищата са места посещавани от хиляди хора ежедневно,особенно на пристигащи полети може да се вкара какво ли не,не са виновно властите а ония безмозъчни терористи.
35
25
 
3
 
! Отговори
ОМО преди 13 години
Българите да освободят Македонската територия доброволно, за да няма безмислени жертви ...
34
3
 
2
 
! Отговори
emi преди 13 години
zashto se nasiskvate taka edin sreshtu drug be hora,viv vsyako stado si ima mirsha,fanatici e imalo i shte ima i sred musulmani i sred hristiyani i kakvato si iskash religiya,na tyah celtta im e tova da nastroyvat i mirnoto naselenie edin sreshtu drug!!!!!!!
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези терористи са били като Джуни, убиеца на майка си и брат си от Кърджали!
32
3
 
10
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Значи станалото си резултат от простотията на хората , на които са възложили сигурноста на летището , не знаех , че в огромна държава като Русия , властите се държат като нашите ...сякаш терористичните актове са някаква далечна приказка от Америка и не съществуват реално , в България можеш да взривиш каквото си пожелаеш , тук нямаме елементарна култура как да се защитаваме от подобни подли нападения , а не е да не влиза *** у Пульо през югоизточната ни граница.
31
8
 
26
 
! Отговори
ААА те не жертват преди 13 години
нищо ! На тях им казват,че най-малко 30 девици ги чакат в отвъдното !!! Абе болна религия е това - на поне 600 години след Християнството. Сега Путин да им разкаже фамилиите на всички . А ЕС да спре да пуска такава *** - Европа си има достатъчно такива фанатици , дето се множат като зайци и не са се интегрирали изобщо / по признание на Меркел - за турците в Германия /.
30
6
 
10
 
! Отговори
Do 22 преди 13 години
A българите да напуснат Североизточна, Югоизточна и Югозападна България ли? А?Отговор до: 22.Анонимен преди 30 минутиРешението е просто-руснаците да напуснат Чечня,а американците Ирак и Авганистан.Иначе кръвопролитието няма да спре.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До-добавен от: разбирателпонимател -наистина света живее в някаква матрица-така както искат да го представят медиите-против всякакво насилие съм, но смятам, че не е правилно да се намесват религиите по този начин!Нека да се види как се води войната-богатите хвърлят ракети, умни бомби, ползват безпилотни самолети...бедните се самоубиват...методите са който както може...
28
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След установяване на извършителите фамилиите им в Кавказ да се изтребят до 9 -то колено. Това ще подийства отрезвяващо на следващите фанатици, които ще знаят, че не жертват само себе си в атентата, целият си род. Око за око и зъб за зъб.
27
12
 
21
 
! Отговори
ОМО преди 13 години
Братя Македонци, беше извършен атентат на исконна македонска територия. Не е ли време да се вдигнем и да си вземем земите от Атлантика до Жълто море
26
1
 
11
 
! Отговори
плевенчанка преди 13 години
17 ти си голям ***. Не смяташ ли ,че може и ти да си някъде ,където някой ще реши да се възнесе към рая. Защо ли се учудвам?! Ние сме българи и естественото ни състояние е не да сме съпричастни ,а да сме злобни.
25
16
 
16
 
! Отговори
УХА преди 13 години
Вземи се поинтересуваъ колко федерални средства са отпуснати от правителството на Русия преди да пишеш простотии.Грозни е почти възтановен със средства на РФ.Аман от дръскачи които нямат и обща култура Който нож вади от нож умира! Путин срина десетки чеченски селища със земята.Половин милионен град като Грозни бе заличен от лицето на земята. Стотици хиляди чеченци бяха избити от руските изверги!"Явно е било недостатъчно и трябва да удвоят усилията!
24
7
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
do #17-mnogo znaesh ti hazaro-muslemska smrad.Takiva sataninski svinje kato tebe trebva da se iztrebvat,a ne da se tolerirat.Vinata na rusnacite e 4e beha mekushavi sprjamo 4e4enskite sataninski merzavci.Trebvashe da gi iztrebat vsi4kite s himi4eski orujija.A rusnacite ne izpolzvaha 1 gram himi4esko orujia.Tova im e greshkata.Ankara,Indjirlik,El Riad,Meka,Medina,Islamabad,Djakarta,Singapur,Dubai trbva da budat zali4eni ot liceto na zemjata.Togava 4e kaja evala na rusnacite.
23
9
 
55
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 17Не че защитавам руснаците, но такива неща стават почти навсякъде, където има големи групи мюсюлмани. Те винаги не са доволни от нещо. Атентати организирани от мюсюлмани е имало и в Испания, Холандия, Швеция, Англия, САЩ и т.н. Списъкът е много дълъг. Чисто и просто религията им е ненормална.
22
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 13 години
Как не се уморихне умно да коментирате нещата, истината за които е покрита дълбоко и никога няма да се разкрие? Вие работа нямате ли? Не ви ли писна да пишете с часове и да се плюете, тук проблеми нямаме ли, не мрем ли от тукашната система на килограм?
21
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Решението е просто-руснаците да напуснат Чечня,а американците Ирак и Авганистан.Иначе кръвопролитието няма да спре.
20
1
 
33
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Абе докога хора, които си нямат представа за Русия, ще правят свободни съчинения и ще пишат откровени глупости?
19
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Който нож вади от нож умира! Путин срина десетки чеченски селища със земята.Половин милионен град като Грозни бе заличен от лицето на земята. Стотици хиляди чеченци бяха избити от руските изверги!"Явно е било недостатъчно и трябва да удвоят усилията!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
във всяко едно летище човек може да влезе свободно и да се поразаходи!А това, че взеха мерки да си сваляш колана от панталона или да притичаш 2 метра бос или пинсетка и пиличка да няма в чантата и най вече не може да носиш вода.Който има мисия, че ще бъде камикадзе не може да го спре никой!!!!
17
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Причините за чеченският тероризъм са много, но основните са две. Едната е богатият на петрол Каспийски район, втори по големина след Саудитския. Оттам и геополитическите интереси на САЩ. Не напразно и основната цел на Хитлер е била Кавказ и каспийския петрол.Втората причина е ,че Москва налагайки закона, пречи на чеченците да се обогатяват чрез война и грабежи . Това си е техният манталитет още от времето на Мансур и Шамил.

Спонсорирани публикации