Светът разкритикува остро атентата в Москва

Световните лидери го определиха като гнусна и страхлива атака
Обновена: 31 яну 2011 17:05 | 24 яну 2011 20:42, Красимир Ангелов
25
Светът разкритикува остро атентата в Москва
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама разкритикува остро бомбеният атентат на московското летище Домодедово, който коства живота на най-малко 35 души, съобщава АФП.

"Остро критикувам този предизвикващ гняв акт", е заявил американският държавен глава, цитиран от говорителят на Белия дом Робърт Гибс.

Френският президент Никола Саркози също осъди нападението и го нарече "гнусен атентат".

"В този момент на изпитание г-н Саркози изказва най-искрени съболезнования на семействата и близките на жертвите и предава на руския народ дълбокото съчувствие на всички французи", се посочва с саболезнователна телеграма от  президентската канцелария.

Германският канцлер Ангела Меркел определи станалото като "страхлива атака".

"Научих с ужас и отвращение, че много хора са загинали при страхлива атака срещу московското летище Домодедово и много други са ранени”, коментира Меркел в съболезнователно писмо до руския президент Дмитрий Медведев.

Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой заяви в специално комюнике, че е скандализиран от атентата и призова авторите му да бъдат издирени и наказани.

Още по темата

От своя страна генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също каза,
че е шокиран от новината и обяви категорично, че алиансът застава зад Русия в борбата с тероризма.

"Става дума за обща за нас заплаха, която трябва да посрещнемединни. НАТО изразява солидарност с руския народ и правителство", обяви Расмусен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Kaedn преди 13 години
ThatВs not just logic. ThatВs really sensilbe.
22
2
 
3
 
! Отговори
antikom преди 13 години
втарата чеченска война беше именно заради атентатите които чеченците правеха.събаряха цели жилищни блокове.в отговор путин прати войска в чечения и срина до основи столицата грозни и няколко села. а европеиските лидери се надпреварваха да критикуват руския спецназ..... колко жестоко са се отнасяли те там. мисля че е време за трета чеченска война.трябва да избият тези *** всички до един.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аха... като взривяват чеченците блокове не ви пука, нали... Ама като гръмнаха летището, на което може да пострада и някой ваш грайданин е друга работа...
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Светът разкритикува остро.хахахаА ЗАЩО НЕ РАЗКРИТИКУВА ОСТРО АМЕРИКАНО-ЕВРЕИСКИТЕ ГРАБИТЕЛНИ ВОИНИ....ааа
19
4
 
9
 
! Отговори
Блах! преди 13 години
"се посочва с саболезнователна телеграма от президентската канцелария."Хора, моля махнете най-накрая неграмотните осмокласници, които работят навсякъде около нас.Заради наемането на работа на нискообразовани кадри сме на това положение.Никак не ни е розово положението.
18
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Медведев каза че нищо не се знае за терористите, но е сигурен че не е Мосад.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато терористи направят атентат с/у САЩ, ЕС или НАТОвска държава, те са борци за справедливост, а останалите са мизерни империалисти, които си заслужават бомбите.Когато обаче пострада Самая Могучая и другите прогресивни сили, тогава са виновни мюсюлманите. Само че също така пак са виновни САЩ и понякога Иван Костов.
16
5
 
5
 
! Отговори
тя преди 13 години
Чета коментарите на някои от Вас написани тук и се смея ...Нима си мислите ,че не се знаеше предварително това което стана??? Най-малко 5 служби от различни страни са знаели предварително. На Вас оставям да помислите и асимилуирате ЗАЩО бе оставено да се изпълни.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спецназа очистиха виновниците за атентата в Московското метро няколко дена след самия атентат. Дано и тука отмъстят бурзо !
14
2
 
22
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
Терористите са смъртна заплаха за гражданите на всички държави - тук са"ранени и загинали от Великобритания, Франция, Италия, Сърбия, Словакия, Таджикистан, повечето са от Русия".Никоя държава в света не трябва да подкрепя тероризма , а всички е задължително да се борят с него.Тероризмът е присъщ на "умствено изостанали в развитието си" и фанатизирани хора, които убиват мирни ,нищо неподозиращи и невинни граждани.
13
9
 
29
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Скърбя за всички жертви.Мюсюлманите доказаха,че са религия на варвари.
12
4
 
7
 
! Отговори
Has преди 13 години
Този Ромпой е alien пратен от плеядинците да подготви Европа и света за Контакта....
11
10
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
На всички муссулмани и *** алах, да туря един х*й божий!
10
1
 
5
 
! Отговори
Okaka Чука преди 13 години
Ще ми се да попитам,нарочно ли е прропуснато казаното от Касим Дал в неделя или просто този сайт,усилено не са му приятни тези теми.......почвам да мисля,че г-жа Кръстева......не люби таз тема
9
11
 
12
 
! Отговори
bg преди 13 години
Sataninskata muslemska gnus ne vzrivjava amerikanski gari,vlakove,avtobusi,molove,letishta,i dr.,zashtoto sataninskite merzavci v USA sa tehni sauznici i sponsori.I zakrilnici.
8
9
 
13
 
! Отговори
bg преди 13 години
USA,Anglia,Izrael i Turcia podkrepjat gnusnata muslemska *** v Rusia.Stotici puti sum kazval 4e Rusia trebva da unishtoji nacistkata baza v Indjirlik.
7
4
 
24
 
! Отговори
ззз преди 13 години
А дали Спецназ вече не са ги задумкали по азбучен ред ?
6
4
 
10
 
! Отговори
галактика преди 13 години
към статията ----- *Боже, пази ме от приятелите -----* - така започва една поговорка
5
6
 
49
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Светът трябва вече официално да осъди двете престъпни книги Талмуда и Корана,от които тръгва злото ...Там на всяка страница се призовават юдеите и ислямистите да избиват "гоите" и "***",за да си заслужат по-добро място в техния Рай.lambo.blog.bg/politika/2009/09/30/niama-dobyr-isliam.407008
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ясно е какво ще последва. Жалко е че загиват хора.