Бомбата на Домодедово била "каменна"

Подобни взривни устройства са характерни за палестинските терористи
Обновена: 28 яну 2011 14:58 | 28 яну 2011 10:24, Елка Василева
25
Бомбата на Домодедово била "каменна"
В памет на жертвите от терористичния акт на Домодедово. Снимка: БТА

Взривената на московското летище Домодедово бомба според някои данни е била напълнена с натрошен гранит и баластра, пише „Российская газета“. Официално потвърждение за това няма.

Използването на такива взривни устройства, отбелязва изданието, е характерно за палестинските терористи.

„Поясът на смъртник“ от подобен тип не може да бъде засечен от металодетекторите. Освен това натрошеният гранит има мощно поразяващо действие и парченцата трудно се изваждат от тялото на пострадалия.

По данни на „Российская газета“ в Русия „каменни бомби“ досега не са били използвани.

На 26 януари в медиите се появи информация, че руските власти са поискали помощ от пакистанските служби за разследването на терористичния акт.

Не е изключено терористът да е преминал обучение в лагерите на бунтовниците в тази страна.

„Российская газета“ пише, че е възможно организаторът на терористичния акт да се е укрил в чужбина след атентата.
 
Първоначално беше съобщено, че взривената от камикадзето бомба е била напълнена с метални поразяващи елементи: болтове и парченца арматура.

Впоследствие обаче се появи неофициална информация, че експертите са се усъмнили в това и са склонни да приемат откритите в телата на загиналите и ранените парчета метал за отломки от количките за багаж и други предмети.

Още по темата

В четвъртък от руския национален антитерористичен комитет казаха, че една от версиите за терористичния акт на Домодедово е т.нар. чуждестранна следа, пише Lenta.ru.

Преди това руският премиер Владимир Путин каза, че терористичният акт не е свързан с Чечения.

Експлозията стана на 24 януари в залата за посрещачи на международния терминал на летище Домодедово. Загинаха 35-има души, сред които и един българин. Най-малко 150 души бяха ранени, повечето от тях и до момента се лекуват в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
Много добро предложение подържам го на 100%. трябва в най кратки срокове да започнем да работим нат това нещо.
22
6
 
6
 
! Отговори
гого преди 13 години
до Любомирчо , първо искам да ти благодаря че ме наричаш Умнико и за да ти се отблагодаря аз пък ще те нарека Многознайко - естествено на когото някой много усърдно е успял да промие мозъка . Много си ми ясен след като ти защитаваш ТЕРОРИЗМА и и естествено смърта на хора които с нищо не са заслужили това -- Не Политици а Обикновени хора , смятам че ще е по добре да пишеш в Арабските форуми
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе гого умнико. Палестинците се бораят по-този начин защото само така могат да се противопоставят на еврйските крадци, откарднали държавата има убили над 500 000 и изгонили над 5 000 000.------------------- Лошите евреи са откраднали земята на палестинците, а добрите руснаци са отишли на приятелско гостуване при чеченците, пък тези лоши домакини не оценяват голямата чест и взривяват добрите русначета. Колко добри са чуждите партизани и какви гадове са нашите терористи!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тов. Путин каза, че атентата няма общо с Чечня и понеже тов. Путин не греши, значи бомбата е била "каменна". Тов. Путин има големи успехи в мирното строителство в Чечня, където с руски средства построи най-голямата джамия в Европа, за да умилостиви буйните планинци.
19
2
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
До СфСъгласен съм с всичко, което казваш, освен с разпятието. Защото сектите не водят до нищо добро. Иначе е истина - хората строят, мамуняците - рушат.
18
9
 
10
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе гого умнико. Палестинците се бораят по-този начин защото само така могат да се противопоставят на еврйските крадци, откарднали държавата има убили над 500 000 и изгонили над 5 000 000. Понеже заговори за тероризъм много преди палестинците да почнат да правят това евреите са го практикували. Ами бомбените атентати срещу англичаните селд ВСВ.Ами терористичните Групи. Бен Гурион си е бил чист терорист ама после става ръководител на Израел
17
4
 
1
 
! Отговори
KALT преди 13 години
До аз. Само гледай да не ти приложат от техните камъни. Радиоактивна пустиня и скорпион оцелял от радиацията, група муджахидини изпълзяли от укритието и питащи кво правим сега.
16
5
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
ФСБ да почне поголвна сеч над тези изверги
15
12
 
6
 
! Отговори
do 15 преди 13 години
Tova sa mitove ot vremeto na studenata voina, Rusnicate sa pylni vyzduhari
14
2
 
4
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Не са ти виновни с нищо нещастните пингвини в Антарктида, че да им доставиш това на човките.
13
18
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
Руснаците уж имали най великата техника оръжия и нация пък с камъни взеха да ги убиват.
12
6
 
8
 
! Отговори
men преди 13 години
Всичко е политика за да може да си продават оръжията с изкуствено създавани войни... и виртуални терористи като Усама Бин Ладен... с тези модерни технологии никой неможе да ме убеди че немогат да го намерят и заловят ... от сателитите може да се види човек под земята на няколко километра....смешно е че само симулират, а грешното е че загиват много невиини жертви в името на печалбите им от оръжие ( тук става дума за милиарди какво са няколкоси 30-40 човешки живота) в името на тази кауза ...
11
3
 
5
 
! Отговори
KALT преди 13 години
До 11 колко десетки процента точно? Ислямски групировки храни САЩ, ако не се лъжа де. И наркокартели, пак ако не се лъжа.
10
6
 
21
 
! Отговори
сф преди 13 години
Разпятие за ислямистите му е майката. Хората строят а маймуните разтурят. Да се депортира целия ислямски сват на Антарктида и да си живуркат там в 13 век.
9
14
 
8
 
! Отговори
mmm преди 13 години
Другарят милиционер Путин беше предложил Русия да стане член на организацията "Ислямска конференция". След това посрещна в Москва делегация на Хамаз, а в руската армия няколко десетки процента от служещите в армията са мюсюлмани. Закономерно събира трупове сега. Русия дълго време хранеше Хамаз и какви ли не ислямски ***. И сега усеща "благодарността" на исляма. За жалост го усещат обикновените граждани, а не виновните управляващи.
8
5
 
9
 
! Отговори
Егати преди 13 години
Това е ГРЕШНА информация, опровергана от официалните власти, не е такава бомбата. Като ползвате БЛОГ-ове за източници, се излагате ... новинари ....
7
14
 
20
 
! Отговори
гого преди 13 години
Много ясно че ще има почерка на палестинските терористи , те са майсторите на тероризма и други подобни идиотщини и извратености на терора . Защото това е едно племе което се занимава изключително с терор , като се започне от децата ( с хвърлянето на камъни и други подобни ) и се стигне до управляващите ги . Слава на господа че там е Израел и ги обуздава и спира , иначе представете си я тази *** как действа из Европа и Света . С две думи смърт на тероризма независимо от кого .
6
14
 
6
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
Защото Русия се оправлява от неколко богати хора а те получават много пари от каспииската нефт. там има още и распределяне на свърх влияние и някои други работи но оснавното е парите. ако питаш руснаците то утре няма да остане нито една кавкаска *** в Русия. обаче за съжаление населението в Русия никой ни го пита за нищо даже ако се отнася за собственият ти живот. е това е истината приятели((((
5
9
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Dyrjavi kato Pakistan, kydeto se priemat zakoni 4e ako obidi6 tehnie pedofilski prorok Mohamed, te 4aka smyrt, zaslujavat samo edno: Iztrivane ot kartata na planetata s lazer ili vodorodna bomba
4
6
 
4
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
Това нее истина бомбата нее била каменна това го казаха докторите от болниците които лекуват ранените. това са лъжни слухове които ги пуска правителството за да отвлече вниманието на хората. няма никакви араби нито палестинци в Русия. това сие чисто кавказка работа най вероятно чеченска. обаче правителството не иска повече проблеми и протести и. ащото ако кажат открито истината то пак ще почнат анти кавказки митинги попоища и така нататак.