Последните думи на самовзривилия се на Домодедово

Камикадзето влязъл безпрепятствено на международния терминал
Обновена: 25 яну 2011 15:35 | 25 яну 2011 09:30, Елка Василева
104
Последните думи на самовзривилия се на Домодедово
Летище Домодедово. Снимка: БТА

След терористичния акт на летище Домодедово в Москва руската общественост си задава въпроса как терористът-самоубиец с бомбата, която най-вероятно е била в куфара му, безпрепятствено е влязъл в сградата, без никой да го провери и да го спре.

Според една от версиите обаче бомбата е била закрепена около кръста му, тъй като на мястото на експлозията не е имало дупка, предаде РИА Новости.

Според „Московский комсомолец“ терористът може би е пристигнал с кола от града, оставил е автомобила на платения паркинг, откъдето веднага се влиза в залата за посрещачи на международния терминал.

На входа има пост с двама милиционери, има и металодетектор. Изданието пише, че милиционерите почти не следят кой влиза, може да се мине и покрай тях, и покрай металодетектора.

След това терористът най-вероятно се е качил на втория етаж, където винаги има тълпи от хора. Тази зона условно е отделена от изхода от митническия терминал със синя полоса, но границата не се спазва от никого. На входа на терминала също няма охрана.

Хора, оказали се там в момента на терористичния акт, разказват, че на малката площадка са се били струпали толкова хора, че е било просто невъзможно да се забележи кой се приближава или отдалечава.

Според очевидци секунди преди взрива мъж от тълпата извикал: "Ще ви убия всичките!" След това се чул взрив.

Още по темата

"Тресна така, че хората в международния терминал изпопадаха на пода", цитира думите на очевидци "Комсомолская правда".

Първата им мисъл била, че на летището е паднал самолет.

"В момента на експлозията посрещах човек, пристигащ от Лондон", разказва московчанинът Дмитрий Илин в линейката.

"Внезапно се чу трясък, видях огнено кълбо, хората закрещяха. В бомбата имаше много парчета. Продупчиха ми краката, панталоните ми бяха разкъсани. По чудо не пострадах силно. Макар че пред очите ми на един човек просто му откъсна лицето. Медиците пристигнаха бързо, качиха ни на линейките и тръгнахме към болниците", казва мъжът.

Друг очевидец Артьом Жилинков твърди, че е видял терориста в гръб. По думите му той е бил облечен в черно. Куфарът му избухнал в ръцете. Камери са запечатали момента на взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
8
 
! Отговори
hades преди 13 години
Не на терора, без значение откъде идва! Насилието поражда насилие. Знам че е клише, но пък е вярно. Мир, любов и съпричастие ще ни спасят. Блажени са смирените, защото тяхно е царството небесно.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
didi знаеш ли, че българите останали от другия край на Черно Море са приели исляма, а тези тръгнали на Запад приели християнството...
94
3
 
3
 
! Отговори
didi преди 13 години
smazvane na islqma totalno ,druga alternativa nqma,boi po fesovete do dupka
93
0
 
16
 
! Отговори
Lucc (до 37) преди 13 години
Ама за какъв контрол говорим? Понеже също пътувам доста - не съм виждал летище, по целият свят, където контрола в залата за чакащи да е повече от 1-2 полицай, който люпят семки ... Колкото до атентат в България - не им трябва ... тук само е нужно да прецакат светофара на Орлов мост и ще има повече жертви от Домодедово...
92
0
 
22
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Аз изпитвам съчувствие.Да се поклоним пред паметта на жертвите...Ние сме братя-православни;господу помолимся,господи помилуй...
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В училище преди 25 години големите пичове правиха бомбички от бронз и миниум и две кремъчета,слагаха и нещо да се разхвърчи, и ги хвърляха в краката на ****ите,шутовете и всички които не са големи пичове.Та тези пичове сега минават разцвета на силите си,събирани по разни техни методи.Това училище Марин Дринов в Плевен го закриха в последствие
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На какъв език е извикал, на развален руски, на английски?
89
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За терористи никаква милост!
88
14
 
1
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Хахахаха европейци хахахахахах
87
0
 
14
 
! Отговори
79671 преди 13 години
Много си ***, Саше... МНОГО!!!За съжаление, невинните хора страдат, когато има конфлк на политически, демографски и какви ли не поставени на високо ниво интереси!
86
30
 
13
 
! Отговори
до Ботев преди 13 години
Абе, Ботев, 90% от тия дето са загинали са такива като тебе, дето гледат по телевизията как бомбардират градове и викат: Нека им на черножопите. Руснаците са луди расисти, мечтаят си да изживеят американския 19ти век, да си имат свои индианци и ***, които да тормозят. Там по официалната телевизия делят хората на славяни и кавказци. И после като на някой му изгърмят бушоните, като не може да стигне до Путин и Медведев, си го изкарва на хората от улицата.
85
3
 
9
 
! Отговори
Do 4e4nq преди 13 години
kakvo pishesh za ruskite zverstva be tupak?kakvi sa gi vurshili 4e4encite sreshtu rsusnacite znaesh li?takova neshto ne mojesh da si predstavish.E, kak da im proshtavat pri tezi zverski iztezanija,k kak mi kaji?Kakvoto povikalo takova se obadilo!!!EVROPA TRIABVA DA VZEME KRUTI MERKI CHECHENCI DA NE VLIZAT NUKUDE IZ CIVILIZI-VANITE STRANI. KOLKOTO POVECHE IT TIAH SA TV EVROPA PO ZLE ZA DEMOKRACIATA. PULEN BLOKAJ NA VSICHKI OT TAZI RELIGIA ZA VLIZANE V SHENGENSKOTO PROISTRANSTVO.
84
2
 
16
 
! Отговори
Rakovski G.S. преди 13 години
Koito za6titava muslimanite za men nqma mqsto v Bulgariq.Nie bulgarite sme tolerantni hora i to mnogo.Muslimani, ne si igraite s narodnoto turpenie.Ne stiga, 4e Bulgarina strada ot lo6i upravnici koito go susipvat a i vie s va6ata religiq i fanatizum. Ako na muslimanite tuk ne im haresva granicata na Bulgariq s Tursiq e golqma.Palite si kolite i da vi nqma. Tova e hristiqnska zemq i va6eto mqasto ne e tuk. Nasila nikoi ne vi durji. Znaite, c4e ako stane takova kato v Moskva v 4udo 6te se vidite.
83
3
 
15
 
! Отговори
Do Bosna преди 13 години
KAKVO PISHESH BEZ DA SI BIL V SREBRENICA. IAMA UBITI 8000 DUSHI TOVA E MUSULMANSKA PROPAGANDA!!! ZA DA ZAPOCHNAT SURBITE DA SE RAZPRAVIAT S MUSJULMANITE OT SREBRENICA IMA PRICHINA. GRUPI OT PO 5-6 MUSJULMANI SA PRENIBAVALI PREZ NOSHTA POKRAI SRUBSKI POSTOVE I SA KLALI IZ SRUBSKITE SELA. TOGAVA SURBITE SE NERVIRAT I GI ZAPOCHVAT NO NE SA 8000 DUSHI!!! IMA EDNO SRUBSKO SELO KONEVICHI POLE.MUSULMANIYE IZKOLAVT VSICHKI 220 ZAEDNO S JIVORNITE NA KOLEDA.KOI PISHE ZA TOVA SELO.SURBITE SA BILI PRAVI.
82
2
 
15
 
! Отговори
До 77 преди 13 години
Да не говорим, че не се е взривил сред цивилните на Радецки нито е убивал цивилни, а е воювал срещу редовна войска.
81
2
 
37
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Всички които пишат че чеченците били борци за свобода и затова се взривяват,просто си драскат глупости.Руснаците им дадоха независимост преди първата воина и почнаха одвличания,роби, взривове,шериат и други подобни дивотии.Просто някои трябва да поеме удара и това са Руснаците.Радваите се ,че тея диваци не са ни съседи,ния трябваше да се разправяме с тях.
80
4
 
43
 
! Отговори
срам! преди 13 години
Ти си ненормален,бе,човек! Ботев е загинал за да бъдеш свободен! Империализъм-на баба ти хвърчилото! Ти вероятно си един от онези, които на втори юни не спират да карат кола или да говорят по мобилния си телефон!Аз съм горда, че баба ми е от Калофер и имам родство с герой!Егати базата за сравниние!
79
12
 
1
 
! Отговори
Kukasiuss преди 13 години
Ingushh Sillaaaa...
78
2
 
42
 
! Отговори
Ботев преди 13 години
Този фанатизиран умствено изостанал терорист обаче не се противопоставя на Русия , а на нищо неподозиращи , мирни и невинни хора от Русия и много други държави.Тези действия изобщо не са същите и е престъпление да се сравняват с действията на революционера-хуманист Христо Ботев!
77
22
 
4
 
! Отговори
Stop_islamisation преди 13 години
Ти пак не разбра кво казах. Казах, че този акт в Москва не е на религиома основа,а а на това, че чеченците искат да се освободят от рускаците и да се отцепят,а руснаците искат да го изкарат, че е ислямизъм.

Спонсорирани публикации