Уолстрийт раздал над $20 млрд. бонуси за 2010 г.

Това било с 8% по-малко от 2009 г., твърдят анализатори
Обновена: 24 фев 2011 14:49 | 24 фев 2011 11:30, Елка Василева
36
Уолстрийт раздал над $20 млрд. бонуси за 2010 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уолстрийт е платил с 8 до 9 процента на годишна основа по-малко бонуси в брой на служителите от сектора на ценните книжа през 2010 година - първата пълна година след края на рецесията в САЩ, обяви главният финансов инспектор на щата Ню Йорк Томас ДиНаполи, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-ниската стойност - средно по 128 530 долара или общо 20,8 милиарда долара, отразява преминаването на сектора към отсрочена компенсация и по-високи основни заплати, уточни ДиНаполи.

"Бонусите в брой са по-малко, но това не е признак за слабост на Уолстрийт", допълни той.

Равнището е с около 8% под реално изплатените 22,5 милиарда долара през 2009 година, посочва АП.

То обаче е с 500 милиона долара над оценката на инспектора, направена преди година. Бонусите продължиха до март и април миналата, излизайки извън обичайния сезон.

Стойността на бонусите за 2010 година е с около една трета по-ниска, отколкото през 2007 година - преди финансовата криза.

През 2008 година компаниите от Уолстрийт изплатиха на служителите бонуси за 17,4 милиарда долара, макар това да бе една от ней-тежките години за сектора, припомня АП.

Въпреки призивите на федералните регулаторни органи и политиците за ограничения компенсациите като цяло, включително възнагражденията в акции, са нараснали с 6 процента през 2010 година, сочи докладът.

През първата половина на миналата година заплатите скочиха с 21,9 на сто отчасти поради бонусите в брой, отпуснати през 2009 година, но изплатени следващата година, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: рецесияСАЩУолстрийт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
0
 
! Отговори
Хампарцумян преди 13 години
Моля, моля .... някои бедняци тук си изпускат нервичките! Ще раздават хората, що да не раздават - всяко стадо си има пастири, които го доят, стрижат и колят ако трябва за месо/пушечно например/.В моята банка премииките бяха по-малко, за мен например едва ще стигнат да си взема новата 6-та серия на BMW... Криза е, всички трябва да стягате коланите, та тази година премиите ни да бъдат повечко!Хайде със здраве и не се хабете, щото трябва да работите, лихви и данъци да плащате...))
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не го разбираш, защото ти прекалено ***
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честно, не ми е интересно какъв е No.25, където ги е писал тези работи. Винаги си има по някой такъв. Например през 1917 г. един с подобни идеи направи преврат в Русия, но това е друг разговор...Ама тези 11 човека, които са му нацъкали плюсчета?! Нима сте съгласни с писаното в този пост?! Това не го разбирам...
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕВРЕИСКИЯ Уолстрийт СИ РАЗДАВА ПРЕМИИ И БОНУСИ.И ЕВРЕИСКОТО КО..ПЕЛЕ ДЯНКОВ ГИ СЛЕДВА И ГОНИ,НАЛИ Е ТЕХЕН ВЪЗПИТАНИК И ИЗПЕКАН КРАДЕЦ-ИЗМАМНИК.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** гнусни!
27
1
 
11
 
! Отговори
Ганьо Баев преди 13 години
"Чичо митко" е тайния псевдоним на крадеца левон хампарцумян - вожда на /не/ булбанката - апологет на лихварско -кожодерските лихви в територията наречена ***!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте "The Obama deception" и всичко ще ви стане ясно...
25
1
 
3
 
! Отговори
До чичо Митко преди 13 години
чичо Митко e ман*ф ....Селтик ходи се скрий..Нещата не стоят така ****не...
24
5
 
17
 
! Отговори
аааа преди 13 години
ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ГРОПИРОВКА И СБОРИЩЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА.ЕВРЕЙСКО-МАСОНСКИ ИЗВЕРГИ.
23
2
 
8
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Чудесно , като дойдем на власт ще има кого да бесим и какво да национализираме !Тези *** осъдиха наследниците си на смърт !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
sdf преди 13 години
takawa e sistemata taka sa q izmislili, za da promeni nali se se6tate 4e trqbwa golqm glad da nastane i da sprete da karate koli i polzwate hilqdi ekstri
21
0
 
2
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
ГЛЕДАЙТЕ този филм imdb/title/tt1645089/там всичко си е казано
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За това нещо що не се похвалят, а?:И така, търгуването на измамни искове напред-назад между банки, за да се генерират такси, да се генерират бонуси, се е превърнало в двигателя за растеж на брутен вътрешен продукт на американската икономика, въпреки че на практика се търгуват измамни искове, за които няма абсолютно никакванадежда да се изплатят.Те обработват, генерират и дават повторни гаранции за едно нищо. Ако аз напиша $20 милиарда на една салфетка и я продам на "Джей Пи Морган" и те напишат $20 милиарда на друга салфетка, и ние си разменим тия две салфетки в един бар и платим на себе си по четвърт процент такса, изкарваме много пари за коледния бонус.Всеки от нас има в счетоводната книга $20 милиардова салфетка, която няма никаква реална стойност, до момента в който системата не е способна да поема повече фалшиви салфетки; и в тоя случай отиваме при правителството да ни спаси.И заради Уолстрийт и глобалния пазар на ценни книжа, сега съществуват около 700 трилиона долара неизплатени фалшиви искове, известни като финансови деривати, които чакат да рухнат.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се отнася до фондовата борса и Уолстрийт, имаме съвсем ново ниво на лудост, породено от паричното измерение на стойността. Всичко, което трябва да знаете за пазарите, беше написано в една уводна статияв "Уолстрийт Джърнъл" преди няколко години, озаглавена "Уроците на мозъчноувредения инвеститор".И в тази статия се обяснява защо хората с леко мозъчно увреждане се справят по-добре като инвеститориот хората с нормална мозъчна дейност. Защо? Защото леко увредените хора не изпитват чувство на съпричастност.В това е ключът. Ако не изпитваш съпричастност, се справяш добре като инвеститор и съответно Уолстрийт отглежда хора без съпричастност. За да отидат там и да взимат решения и да търгуват, те нямат никакви угризения и не се замислят за това как действията им биха засегнали другите човешки същества. Те отглеждат роботи. Хора, които нямат души.И понеже вече дори не искат да плащат на тези хора, сега създават истински роботи истински търговци-алгоритми. "Голдман Сакс" в скандала с високочестотно търгуване: те свързаха един компютър с нюйоркската фондова борса.Този, както те го нарекоха "съвместно разположен" компютър, движи всички сделки на борсата и я удря с огромен брой транзакции по начини, които обират стотинките от борсата. Все едно източват пари по цял ден. Миналата година имаха 30 или 60 поредни дни без нито ден на загуба и правеха милиони долари всеки ден.Това е статистически невъзможно! Когато работех на Уолстрийт, схемата беше да си пробиваш път нагоре с подкупи. Брокерите подкупват офис мениджърите, офис мениджърът подкупва регионалния мениджър продажби. Регионалният мениджър подкупва националния. Това е общо схващане. Кой получава най-големия коледен бонус сред брокерите? Инспекторът.Инспекторът стои там по цял ден; от него се очаква да се увери, че не нарушаваш търговските правила и че "спазваш" закона. Разбира се, до степента, в която можеш да подкупиш инспектора. Да, точно така, ти спазваш закона! Как измамата се е преобразила в самата система?Тя вече не е вторичен продукт. Тя е самата система.
18
2
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Ей, тия са нагли като комунисти!Не стига че набутаха света в криза, ами и си раздават бонуси. Защо? Защото извиха ръцете на хората да плащат по-дебели лихви по вече отпуснатите кредити!
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно как са предизвикали тази световна криза и лично вас как са ви ощетили?Кой ви е виновен, че не можете да произведете никаква конкурентна стока?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ви го обясня.Това са 20 милиарда работни часа в България.Пари изкарани от нищото .С нищо не допринесли за икономиката.За мен за теб или за когото и да е.Все едно с пешо да си разменим 20 лева и с размяната да изкарам 2 лв,ей така от НИЩОТО !
15
1
 
4
 
! Отговори
бай философа преди 13 години
Това е резултата от американската балонена финансова система, в която всички малко или много участваме и която само американците могат да променят, ако евентуално им заговори съвестта...
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ УОЛСТРИЙТ,Я ХВЪРЛИ И НА МЕН ЕДНО МИЛИАРДЧЕ ТАКА ИЛИ 20-30 МИЛИОНА ЕВРО..КВО ТОЛКОВА БЪЛХА ТЕ УХАПАЛА
13
11
 
5
 
! Отговори
xax преди 13 години
Заслужили са ги раздали са ги.